četvrtak, listopada 29, 2009

Milić: "Nemamo entiteta, nemamo medija, ne znamo ni koliko nas je

MOSTAR - Pitanje popisa pučanstva u BiH završilo je svoju sadašnju parlamentarnu proceduru konačnim rezultatom da su hrvatski i bošnjački članovi Doma naroda Parlamenta BiH bili protiv popisa pučanstva.

Poruka bošnjačke vladajuće politike je bila jasna i ona je popis pučanstva odbila zbog želje za unitarizacijom BiH što bi popis praktično onemogućio. Hrvatski zastupnici u Domu naroda Parlamenta BiH iz oba HDZ-a očito u namjernoj konfuznosti kako bi izbjegli očevid koji bi predočio popis pučanstva ovo krucijalno strateško pitanje svode na dnevno politička taktiziranja i odbacivanjem popisa stavljajući realnost pod tepih sebi produžuje život na vlasti, stoji u priopćenju Hrvatskog zajedništva Herceg Bosne.

Ovim je, navodi se u priopćenju, osvjedočena vladavina HDZ-ova na bilo kojoj razini kao ona koja se održava jedino u stanju kad nemamo entiteta, kad nemamo medija, kad nemamo popisa pučanstva i kad nemamo bilo čega što bi bilo ustrojeno na slobodi, pravdi i istini. S druge strane, daodaje se, kao političke metode nametnute cijelom društvu na području državotvorne zajednice BiH s većinskim hrvatskom življem očituju se strah, prevara i ucjena kao model odnosa prema i ljudima i institucijama koji su nametnuli vladajući.

Predsjednik HZ HB Petar Milić poziva seve sve one kojima je dosta ovakvog odnosa prema društvu da se jasno očituju o neizbježnosti popisa pučanstva u njegovoj punini kao polaznoj osnovi da bi s jedne strane znali gdje smo i što nam je činiti, a s druge strane da bi smo dobili krvnu sliku vladavine u posljednjih petnaestak godina koja je praktično Hrvate u BiH svela na nacionalnu manjinu.


29.10.2008.
Pincom.info