utorak, studenoga 03, 2009

O bosanskim muslimanima od pupka pa naviše!

piše: Crovata l forum VL-a | poskok.info

Nevjerojatno, efendijij Ceriću, političkoj muslimanskoj eliti a i običnim muslimanima BiH-a, ideal i idoli su oni koji su zauzeli Carigrad i središnju carigradsku Justinijanovu crkvu svete Sofije pretovirivši je u džamiju ... oni koji su na putu do BiH-a ali i dalje do Beča, rušili sva kraljevstva, posvuda se iživljavali užasnim zločinima nad domicilnim stanovništvom koje su masovono silovali, zatirali i u roblje odvodili.

Sasvim je razumljivo da danas netko drugi (Turci-Osmanlije) imaju razloga slaviti Mehmeda II. kao svojeg osvajača, kao npr. sto Francuzi slave Napoleona ili Grci Aleksandra Makedonskog, ali je naprosto nezamislivo da bi itko kao muslimani BiH slavio svoje okupatore i da bi se našao neki Rus koji bi slavio Napoleona koji je došavši do Moskve palio i žario, ubijao i pljačkao, ili da bi neki Poljak slavio Hitlera zato što je uništavao sve pred sobom zauzimajući ogromne dijelove njegove zemlje.

Slaviti svoje okupatore i po najvećim krvnicima vlastitog naroda i domovine, imenovati ulice, trgove i javne institucije, morbidno perverzna je anomalija koja osim među muslimanima u BiH-a nije zabilježena u povijesti bilo kojeg durgog naroda.

Na stranu to što se tim činom vrijeđaju žrtve osmanlijskog terora i genocida, još više začuđuje slavljenje onih petokolonaštva, izdaje i kolaboraterstva za interese okupatora što su moralno eticke pobude koje se svudgdje u svijtetu preziru i karakteriziraju kao ogavne!
Cerić nam priopćava radosnu vijest: "Iz života i djela Mehmeda Fatiha može se učiti i naučiti da mjera tolerancije nije u nemoći da se drugoga omalovaži, već je mjera tolerancije moć da se drugoga poštuje."

On je, taj Mehmed, zamislite (!), "znao da je prava moć u poštivanju ljudske ličnosti". A u slavu te "ljudske ličnosti" ubijao je na tisuće, vodio u ropstvo na desetke tisuća, uništavao crkve, nastambe, gradove, rušio, žario i palio... Što je samo po Bosni porušio gradova i samostana!
Bš neka neobična tolerancija?! Ili neobičan reis efendija?! Ili oboje?!

Naročito kada tome dodamo reisovu izjavu koju objeručki podržava muslimanska politička elita kao i ostali obični muslimani: “Islam se nije širio mačem i u Bosnu nije došao na maču!” ???!!!

Pored Mehmeda II. reis Ceric kao svoje prethodnike slavi i primjerice, Gazi Husrev-bega (čime opravdava i slavi zločin), kojeg stariji franjevački ljetopisci optužuju kao otimača imanja bogatijim katolicima (što bi sa bogumilskim mitom!?) koji su odbijali uzeti islam, pa je iz tih i sličnih "gazijskih djela" (ideološkoga terora i notorne pljačke!) stvarao vakufe (harač novac?!) i tako silom, mačem, silovanjima, zastrašivanjima i svirepim ubijanjima, širio islam!

Što očekivati od čovjeka koji u USA govori jedno, po Europi drugo, u muslimanskim zemljama treće, u Hrvatskoj četvrto, u BeHa javnom životu peto, po džamijama šesto, a na sijelima deseto???!!

Vjerovati u mitologiju o bogumilima i jos o tome učiti djecu u školi?! To je tek dno dna. A što drugo očekivati od naroda koji skupa sa svojim povijesničarima mitomanima dokazuju svoje tisućljetno postojanje i pri tome nas jos i uvjeravaju u postojanje svojih priamida koje su eto preko 12.000 godina stare?!
Muslimani i njihove hodže, jedva su dočekali TEZU Franje Račkog koji je naklapao o bogumilima ali na pitanja stručnjaka da pokaže bilo koji povijesni dokument koji dokazuje njihovo postojanje u Bosni ili na Humu, uvijek je nemoćno i postiđeno slijegao ramenima.

Ali, što to briga muslimane. Ako nema dokaza oni će ih izmisliti po udžbenicima povijesti koja je stvorena za ratne potreba 93` i to u samo mjesec dana, jer inače kako bi mogle hodže drugačije prodavati suhe sljive kao istinu tvrdeci svojim muslimanima kako oni nisu potomci krscana “nevjernika” koje treba gurati pred sobom do Jadranskog mora i tamo ih pobacati jer sve od Save do Jadrana to je zemlja muslimana!

Iako svi povijesni dokumenti tog vremena spominju 1.) katolike i 2.) kristijane koji za razliku od katolika, nisu bili pod nadležnošću Pape što je bio slučaj i u cijeloj Europi zato i imamo i danas protestante koji ne priznaju Papu!

Osim spominjanja katolika i kristijana, NI JEDAN povijesni dokument NIGDJE NE SPOMINJE bogumile!!!!
Samo još fali da utvrde i genetsku i duhovnu sličnost bogumila i Arapa i da donesu zaključak kako je zahvaljujući toj sličnosti islam miroljubivo doživio renesansu kod poturica odnosno potomaka tih nepostojecih bogumila!

Novopečena muslimanska “povijest”, sklepana ZA RATNE POTREBE 93., u mjesec dana (jedan obican diplomski rad piše se bar 6 mjeseci), nastala je – izvrtanjem povijesti i to stvaranjem nebuloza i gluposti, zatim te gluposti dograde podglupostima i na kraju sve to fino serviranjem neobrazovanim glupacima koji gutaju ovu propagandu kao lešinar lešinu!!!

Mnogi tj Srbi i Hrvati , a i dio učenog muslimanstva i građanstva, zbog tzv. “mira u kući” toleriraju lažno naučnu fantastiku o tzv. “bošnjačkoj” povijesti!