utorak, studenoga 24, 2009

IZDVOJEN KOMENTAR: Kome daidžanska zvona zvone?

piše: Crovata / poskok.info

Bore li se to bosanske daidže (čast poštenim franjevcima) za onu državu Alije Izetbegovića koju je on zamislio na temeljima postavljenim u njegovoj Islamskoj deklaraciji zbog koje je i robovao u bivšoj YU, u nakaradnoj deklaraciji u kojoj želi spajanje vjere i vlasti dok mu narod i nije na prvom mjestu nego ih krsti na Muslimane i Nemuslimane.

Instaliranjem Islamske deklaracije u temelje države, u daidžansko-franjevačkoj i Alijinoj BiH ne bi više bilo problema jer u takvoj državi ne bi više postojala tri naroda nego samo dva, i to muslimani i nemuslimani a ta dva naroda bi se onda još dodatno vjerski mogli označiti kao bosanski muslimani, bosanski katolici i bosanski pravoslavci!

Tako onda ispadne kako u BiH žive sve Bosanac do Bosanca a Hrvati iz Hercegovine i Bosne koji se sa time ne slažu, mogu birati. Ili put pod noge pa u u Zagreb ka maćehi Hrvatskoj ili MORAJU BITI Bosanci.

Zapanjujuce je što ovakvo presipanje praznog u šuplje, upravo i jest program i današnje službene politke muslimansko-bošnjacke političke i intelektualne elite u Sarajevu.
Jer kada unistiš narode i strpaš ih samo u vjerski tor, onda oni dobiju prefiks regije u kojoj žive (bosanska) i vremenom od toga nastane sintetička tvorevina i od naroda i od države u kojoj tek tad možeš graditi islamsku državu našminkanu ko multi-kulti budaleštinama i skrivenu ispod širokog mantila građanske države.


Nije li potvrda tome i to što je reis Cerić, nestrpljiv 15-ogodišnjim čekanjem, brzopleto izletio u javnost sa zahtijevom o uvođenju šerijatskog prava u Ustav BiH?!
Džaba što se poslije ugrizao za jezik, to mu očito nije pomoglo, ali ni odmoglo da nastavi i dalje laprdati.

Interesantno je kako takva politika originalno i nije iz islamske deklaracije, nego iz Kurana kojeg je Alija Izetbegović samo integrirao u svoju deklaraciju.

Citat: “”Islamski poredak može se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju većinu stanovništva. Bez ove većine, islamski se poredak svodi samo na vlast (jer nedostaju drugi elementi - islamsko društvo) i može se pretvoriti u nasilje.”

Bez većine muslimana nema niti islamske države, i zato sve dok se ne ukinu narodi kojih je više od vjernika, onda muslimani kao vjernici nisu u vecini!

Bar sada znamo sa kojeg minareta vjetar puše, samo izgleda bosanski daidž-franjevci umjesto da zvone na misu oni zvone na svjetovnu vlast i prave dil sa hodžama. U ime jednoga Boga . Vjerojatno Merkura, Boga trgovine.