srijeda, rujna 30, 2009

VAZALSKA POLITIKA: Na reviziji 12.085 Hrvata i svega 542 Bošnjaka

MOSTAR - Blago rečeno šokirani nakon izjava novog federalnog premijera o zamrzavanju isplata invalidnina svima koji su u pravo uvedeni od 2004. godine nadalje, te najavom žurne revizije samo ovoga djela braniteljske populacije, te čak prijetnji gospodina Mujezinovića da je najbolje da se ne pojavljuju na reviziji, jer će protiv i branitelja i liječnika podići krivične prijave Savjet za branitelje HSS-NHI mora iznijeti na našu veliku žalost poražavajuću istinu dokle nas je dovela vazalska politika takozvanih "hrvatskih" zastupnika, stoji u priopćenju ove stranke.


Savjet za branitelje HSS-NHI navodi kako zna da hrvatski zastupnici, kao i uposlenici Ministarstva branitelja znaju da je većina bivših pripadnika HVO-a tražila izlazak pred komisije za ocjenu invalidnosti tek od 2004 godine na ovamo, kada je potpisan sporazum s Hrvatskom.


Savjet za branitelje HSS-NHI ističe i kako zna da se niti jedan uposlenik Ministarstva niti ijedan zastupnik u Federalnom parlamentu (naravno govorimo o Hrvatima) nije niti malo uzbunio niti pobunio kada je od 150 škoda octavija samo 12 završilo u rukama hrvatskih stradalnika,kao ni onda kada je Ured obrane u Tomislavgradu počeo voditi Enis Ramić a u Orašju Kasim Primeća.


Savjet za branitelje HSS-NHI zna da u pet Županija gdje su Hrvati barem ravnopravni a to su: Srednjo-Bosanska, Hercegovačko-Neretvanska, Posavska, Zapadno-Hercegovačka i Herceg-Bosanska ovom uredbom naše dične vlade će biti obuhvaćeno 12.085 stradalnika,a u pet Županija gdje Hrvata gotovo i nema (Bosansko-Podrinjska, Zeničko-Dobojska, Tuzlanska,Unsko-Sanska i Sarajevska) ovom uredbom se obuhvaća 542 stradalnika.


Da netko ne bi pomislio da je veći broj stradalnika Hrvata od Bošnjaka pa se zato pojavljuje ovoliki nesrazmjer HSS - NHI napominje da Sarajevska Županija ima dvije tisuće više korisnika prava na osobne invalidnine nego Posavska, Herceg-Bosanska i Zapadno-Hercegovačka Županija zajedno.


- Još pogubnije djeluje podatak da ove tri Županije zajedno imaju 1.976 korisnika prava na obiteljsku invalidninu a recimo Zeničko-Dobojska, Tuzlanska i Sarajevska imaju 29.836 korisnika istog prava.


Savjet za branitelje HSS-NHI zna i želi da znaju svi Hrvati u BiH, da su naši županijski ministri branitelja(Viktor Kvesić, Albert Šunjić i Joso Marković) zaposlenici Federalnog ministarstva (Zdravko Skočibušić i Martin Frančešević) kao i vladajuća klika u Federaciji (HDZ BiH i HDZ 1990) od početka upućeni u sva zbivanja oko ovog završnog udarca na bivše pripadnike HVO-a te da nitko od njih nije niti pokušao zaštititi ovu populaciju, već su sve ovo uredno potpisali i otišli na janjetinu sa svojim partnerima da donošenje ovoga zakona proslave kako i priliči.


Savjet za branitelje HSS-NHI poručuje gore navedenoj gospodi: Nemojte nas više braniti, molimo vas!, stoji na kraju priopćenja kojeg je potpisao predsjednik savjeta za branitelje HSS-NHI Mario Karamatić.

30.9.2009.
Pincom.info