ponedjeljak, rujna 14, 2009

Uzdol: ŽRTVE JOŠ ČEKAJU PRAVDU Zar su poubijali sami sebe !?


ŽRTVE JOŠ ČEKAJU PRAVDU Zar su poubijali sami sebe !?"

UZDOL -U Uzdolu, pokraj Prozora, obilježena je 16. obljetnica zločina kojeg su počinili pripadnici Armije BiH 1993.godine ubivši 29 hrvatskih civila, uglavnom staraca i djece, i 12 vojnika HVO-a.


Svetu misu je predvodio apostolski nuncij u BiH Alessandro D Erico.

U svojoj propovijedi je istaknuo kako je zaborav teško očekivati ali da je naglasak na potrebi izgradnje boljeg sutra, u Uzdolu i cijeloj Bosni i Hercegovini.

¨Molimo za svjetlost prosvjetljenja kako bismo mogli ovo prihvatiti u perspektivi kršćanske vjere. Ovaj teški trenutak s kojim se suočio kršćanski Uzdol je dodatni teret u cijeloj povijesti Uzdola, ustrajnog u vjeri¨, istaknuo je papinski nuncij.

Podsjetio je također kako za taj zločin još nitko nije odgovarao. Upravo zbog toga se Uzdol osjeća prepuštenim samom sebi, ističe uzdolski župnik don Miljenko Džalto.

¨Gdje je taj sud Haški, gdje je ta vlast Bosne i Hercegovine, Federacije, županije. Zar da smo poubijali sami sebe?¨, pita se don Miljenko. U isto vrijeme poručuje kako je Uzdol već odavno oprostio, jer to¨ Isus od nas traži¨.

Uz obitelji žrtava i mnoštvo vjernika iz općine Rame-Prozor na svetoj misi su bili i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, dopredsjednik RS-a Davor Čordaš, predsjednik Vlade HNŽ-a Srećko Boras, zastupnik u Hrvatskom Saboru Ivan Bagarić te brojna druga izaslanstva.

14.9.2009.
Pincom.info/ Fena