subota, rujna 12, 2009

Radmanović: BiH korak bliže raspadu nego jedinstvenom funkcioniranju

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da je BiH korak bliže raspadu, nego jedinstvenom funkcioniranju što, kako je naveo, dobro znaju i direktno u tome sudjeluju pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

"Riječ je o jednom broju stranaca, koncentriranih oko Ureda visokog predstavnika u BiH, koji su dugi niz godina ovdje i koji su ovdje mali carevi, kakvi nikada ne bi bili nigdje, a pogotovo ne u svojim zemljama. Oni potiču razlike i krize", rekao je Radmanović za beogradske "Večernje novosti".

On je dodao da je riječ o pojedincima, koji svojim potezima šalju poruku da stranci podržavaju samo Bošnjake, a što je šteta za čitavu BiH, naglasivši da to nije politika njihovih zemalja.
"To nije na fonu onoga što smo čuli od EU, da ustavne promjene nisu preduvjet za članstvo u njoj. Čak je i potpredsjednik SAD Joseph Biden, prilikom dolaska u BiH, poručio da će uređenje države praviti ljudi koji ovdje žive", kazao je srpski član Predsjedništva BiH.

Radmanović je rekao da Republika Srpska možda i neće pristati da ide u pregovore, ali da je spremna za svaki dogovor koji će pomoći ulasku u EU.

On je ponovio da se RS neće odreći entitetskog glasovanja.

12.9.2009.

Pincom.info