utorak, rujna 15, 2009

Pločkinić: FTV koristi udbaške metode i potiče vjersku i nacionalnu mržnju

MOSTAR – U svom reagiranju na posljednje izdanje političkog magazina Federalne televizije (FTV) „60 minuta“ predsjednik nevladine organizacije Croatia Libertas Leo Pločkinić optužio je FTV za poticanje na vjersku i nacionalnu mržnju.

Pločkanić u reagiranju navodi da je FTV u spomenutoj emisiji objavila karikaturu „krajnje uvrjedljivog, štetnog ili nepoštenog sadržaja“, na kojoj su prikazani političari Dragan Čović i Milorad Dodik kojima je u fotomontaži promijenjen spol, a u rukama drže djecu kojima su fotomontažom ubačene glave predsjednika nevladinih organizacija Branislava Dukića i Lea Pločkinića.

„Prikaz fotomontaže daje netočnu i varljivu sliku koju je urednik Hadžiomerović plasirao u javnost jer očito ne raspolaže ni stvarnim činjenicama, a ni bilo kakvim dokazima. (...) Nakon analize kompletne emisije došao sam do zaključka kako je riječ o klasičnim udbaškim metodama ocrnjivanja, blaćenja i etiketiranja te prikazivanja u negativnom svjetlu svega što je hrvatsko“, smatra Pločkanić.

Pločkanić dalje navodi kako su nakon tog priloga u emisiji prikazani stravični prizori zločina na tuzlanskoj Kapiji i Markalama, koje su novinari „60 minuta“ iskoristili u „dnevno političku i jednostranu propagandu“.

„Ova dva, nazivimo ih, priloga iz 60 minuta potiču nova previranja te potiču na vjersku i nacionalnu mržnju. Ukoliko postoji pravilo ili propis kako novinari moraju imati završen novinarski fakultet i ispunjene profesionalne standarde i uvjete za rad tražim da se ti uvjeti ispune“, stoji na kraju reagiranja predsjednika nevladine organizacije Croatia Libertas.

15.9.2009.
Pincom.info/ Fena