utorak, ožujka 17, 2009

Za deset godina i dijete bi nešto otkrilo

SARAJEVO – Supruga Joze Leutara Nevenka razočarana je odnosom policije i Tužiteljstva u otkrivanju počinitelja gnusnog atentata na njezinog muža. U razgovoru za Dnevni list kazala je da obitelj nikada neće odustati od “dosađivanja” odgovornim dok se ne otkrije ubojica njezinog supruga, bez obzira što je svake godine sve manje i onih koji se sjete da polože i cvijeće na spomenik ubijenog doministra Federalnog MUP-a.

Ne mogu iskazati svoje nezadovoljstvo

“Toliko smo razočarani i koje bi god riječi izgovorila o onima koji ne rade ništa na tome su malo. Da su išta uradili u proteklih deset godina nešto bi se i otkrilo. Očito je da radili nisu ništa. Zbog toga smo ogorčeni i ne znam riječima iskazati svoje nezadovoljstvo”, izjavila je Nevenka Leutar. Još uvijek potresena supruga ima isti osjećaj kao i poslije atentata da nitko ništa ne poduzima. Nije zadovoljna desetogodišnjom istragom, a još više nečinjenjem glavnog tužitelja Sarajevske županije Branka Šljivara. “Bit ću iskrena. Najviše smo zahvalni novinarima, koji stalno o tome pišu i potiču odgovorne da učine nešto. Ali ti koji primaju plaće za svoj posao ne rade ništa”, tvrdi supruga Leutara.

Obitelj se informira preko medija

“Sve oko 'istrage' moja obitelj sazna iz medija. Samo na ovaj način možemo saznati što se događa, jer nas nitko službeno već odavno ništa i ne obavješćuje. Moja obitelj je uporna i mi često odemo u policiju i Tužiteljstvo. Najčešće nam odgovore 'radi se'. Nekada nam kažu u policiji, 'ne da ni nama tužitelj nikakve informacije'. Da dijete istražuje ovaj slučaj nešto bi otkrilo za proteklih deset godina. Pa se čudim kako profesionalci koji rade ovaj posao ne znaju baš ništa”, požalila nam se Neveka Leutar.
Federalna uprava policije predvođena direktorom Zlatkom Miletićem proteklih deset godina pokušava s novim istragama, ali to nije dalo još nikakve rezultate. Jučer ujutro posebna postrojba Federalne uprave policije odala je počast Leutaru i dali su zavjet na mjestu ubojstva da će pronaći ubojice! Hoćemo li i na ovo obećanje pričekati novih desetak godina?!

Piše: R. Dautefendić/ dnevni-list.ba