petak, ožujka 06, 2009

Šef terorističke logistike boravi u BiH!?

ZAGREB - Šef terorističke logistike Said Atmani nalazi se na teritoriju BiH pod jednim od lažnih identiteta koje su mu omogućile sigurnosne i obavještajne službe BiH, smatraju zapadne sigurnosne službe. Domagoj Margetić, član stručnog tima za borbu protiv terorizma za jugoistočnu Europu, tvrdi da Atmani preko logističke terorističke mreže koju je uspostavio u BiH i danas koordinira terorističke operacije međunarodne terorističke mreže.

Crvena lampica

Prema Margetićevim navodima, neki obavještajni analitičari procjenjuju da je zadnjih mjeseci ponovno aktivirana Atmanijeva logistička mreža u BiH i njezina pojačana aktivnost upalila je “crvenu lampicu” zapadnim obavještajnim službama da se uz logističku podršku terorističke mreže u BiH ponovno pripremaju i organiziraju međunarodne terorističke akcije i napadi. On navodi da Atmani nema stalni stožer u BiH nego da se, prema obavještajnim izvorima, slobodno kreće i dolazi na teritorij BiH zajedno s bliskim suradnikom Safetom Durgutijem.

Bin Ladenov oficir


Prema Margetićevim riječima, neki od glavnih organizatora velikih terorističkih napada tijekom 1999. i od 2000. su pripadnici Atmanijevog terorističkog stožera. Margetić naglašava da je Atmani bio oficir za vezu s Osamom bin Ladenom u dogovaranju izvršenja pojedinih terorističkih akcija i napada i da je francuski Interpol tražio od Sarajeva da ga uhiti i izruči. “Vlasti BiH primile su 11. kolovoza 2000. međunarodni nalog za uhićenje Saida Atmanija zbog sudjelovanja u terorističkim akcijama u Francuskoj, jer se sumnjalo na njegovu povezanost s terorističkom organizacijom “GIA”, odgovornom za otmice zrakoplova i bombaške napade u podzemnoj željeznici u Francuskoj”, naveo je Margetić.

Piše: I. Marić