utorak, ožujka 10, 2009

Banjolučka katedrala na meti vandala

BANJA LUKA – Nepoznati počinitelji ili više njih provalili su u noći s nedjelje na ponedjeljak u katedralu sv. Bonaventure u samom središtu Banje Luke. Provalnici su porazbijali prozor, križ i svjetiljku, te je nanesena znatna materijalna šteta.
Kako nam je potvrđeno iz Biskupskog ordinarijata Banjolučke biskupije, počinitelji su silom provalili kroz jedan od prozora u crkvu sv. Bonaventure, koja se nalazi u Ulica kralja Petra I. Karađorđevića 80.

Razbijeno staklo, svjetiljka i križ

Iz Biskupskog ordinarijata su nam potvrdili da je u katedrali razbijeno jedno staklo, oštećena je zidna električna svjetiljka, te je razbijen križ na oltaru, za koji se pretpostavlja da su počinitelji htjeli provjeriti je li od zlata, a kad su se uvjerili da je od lijevanog metala, križ je ostavljen u kamenici s blagoslovljenom vodom. Također je provaljeno u metalnu kasicu sv. Ante u kojoj su bili vjernički milodari.

Policija obavila očevid

Kako doznajemo, provala je primijećena jučer rano ujutro te je odmah prijavljena policiji. Službenici iz istražnog odjela policije obavili su očevid jučer oko 10 sati te je istraga o otkrivanju počinitelja ove provale još uvijek u tijeku.

Piše: Arijana Beus /dnevni-list.ba