ponedjeljak, srpnja 20, 2009

Tučnjava skupine Bošnjaka i Hrvata u Stocu

STOLAC - Novi incident u hercegovačkom gradu. Kako piše "Večernji list" iza ponoći sa subote na nedjelju dogodila se tučnjava skupine mladih Bošnjaka i Hrvata, a sve je počelo ispred diskoteke "Amadeus" gdje je maloljetni Bošnjak šakom udario mladića Hrvata, što je izazvalo otvoreni sukob dvije skupine.

List nadalje prenosi da je ovaj ugostiteljski objekat gotovo potpuno demoliran, jer su u tuči letjele stolice, flaše, čaše i drugi inventar, a bilo je i potezanja noževa i metalnih šipki.

Jedan od mladića Hrvata koji je sudjelovao u tučnjavi i povrijeđen je ovom prilikom, rekao je da je maloljetni Bošnjak ušao u diskoteku i pozvao njihovog kolegu vani "da mu nešto kaže", što ovaj u početku nije htio učiniti, a kada su izašli vani, Bošnjak ga je udario šakom.

"Nastao je metež i veći sukob u kojem su Bošnjaci bili u većini, pa smo jedva i izvukli živu glavu , rekao je ovaj mladić, koji je sa još nekoliko povrijeđenih pomoć potražio u Domu zdravlja.

U obračunu nije bilo teže povrijeđenih, a brzom intervencijom policajaca u Stocu spriječeno je širenje sukoba u druge dijelove grada.

U Policijsku stanicu u Čapljini nakon incidenta privedeno je više mladića koji su ispitani, te nakon zadržavanja pušteni kućama.

Protiv sudionika ovog incidenta bit će podnesena prijava nadležnim institucijama.

20.7.2009.
Pincom.info/Srna