petak, srpnja 31, 2009

CL: RAK privatiziran i islamiziran

MOSTAR - Nevladina organizacija Croatia Libertas je dobila pismenu potvrdu od Regulatora za elektronske medije njihovih, kako navode, najdubljih strahova: svi građani koje je napao osumnjičenik za ratne zločine i današnji zastupnik u Parlamentu BiH su - citiramo: "ustaše i četnici". Da šteta bude još veća, RAK je javno koristio potpuno krivotvorene podatke Sefera Halilovića o nacionalnoj strukturi bošnjačke Armije BiH pri čemu od četiri do pet Hrvata i Srba u glavnom stožeru i onih koji su ukupno bili zastupljeni u simboličnom broju Armije BiH, iznijeli procente od 25-30% Hrvata i Srba u ovoj isključivo muslimanskoj vojsci koja je statistički počinila i najveći broj zločina prema analizi Haškog tribunala ICTY-a, navodi u priopćenju Croatia Libertas.

Croatia Libertas u svom priopćenju optužila je RAK da je " ova agencija još jedna u nizu instrumenata zaštite, prikrivanja i zataškavanja stravičnih podataka i zločina koje je počinila tzv. Armija BiH na svojim područjima koje je kontrolirala".

-Također, ova agencija u svojoj povijesti djelovanja uvijek je išla u prilog prikrivanja i zataškavanja kaznenog djela huškanja i poticanja na izvršenje kaznenog djela ubojstava počinjenih od strane bošnjačkih krugova, stoji i priopćenju.

CL podsjeća na slučaj ubojstva obitelji Anđelić i raznih drugih koje je "institucionalno zataškala ova agencija u oblasti elektronskih medija jer nije sankcionirala pojedine slučajeve u tom razdoblju".

-Ovakvim ponašanjem institucija države BIH podržava širenje jezika mržnje, međunacionalne i međuvjerske nesnošljivosti i dopušta da se na nacionalnoj osnovi vrijeđaju i građani bošnjačke nacionalnosti od strane hrvatskih generala što predstavlja kršenje članka 163. KZ i članka 28. - nečinjenje spriječavanja izvšenja KZ 163. - podsticanje na izazivanje međunacionalne mržnje i netrepljivosti te najavljujemo podizanje kaznene prijave u istom smislu, tvrdi Croatia Libertas.

Cl podsjeća javnost kako je direktor RAK-a trebao biti Hrvat ali je ponovno protuzakonito i protuustavno izabran Bošnjak čime je ova institucija "potpuno privatizirana, islamizirana i potpuno izvan svih okvira zaštite ljudskih prava štiteći otvoreno i javno osumnjičenika za kazneno djelo počinjenog ratnog zločina koji se od nedavno vodi protiv Sefera Halilovića pred Tužiteljstvom BIH za KZ ratnih zločina u dolini Neretve i Središnje Bosne".


31.7.2009.
Pincom.info