nedjelja, kolovoza 10, 2008

Kardinal objasnio Bandiću da Hrvati u BiH nisu jednakopravni

SARAJEVO – Vrhbosanski nadbiskup cardinal Vinko Puljić, u zgradi Ordinarijata nadbiskupskog, primio Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba.

Kardinal je zahvalio Bandiću za njegovu nazočnost u Bosni i Hercegovini, posebno na najteže ranjenim područjima kao što su župa Bijelo Brdo, Cer i druge koje je svojim doprinosima pomogao, zatim mu je zahvalio za svu materijalnu podršku koju je kao gradonačelnik Zagreba slao na najteža mjesta, te za sam dolazak u Sarajevo i posjet njemu Vrhbosanskom nadbiskupu kao poglavaru mjesne Crkve u BiH jer je i to na jedan specifičan način vid potpore. Posebno mu je zahvalio na tome da se zanima za Hrvate Bosne i Hercegovine.

U razgovoru uzoriti je kardinal upoznao gospodina Bandića sa sadašnjim stanjem Hrvata u Bosni i Hercegovini, sa svim poteškoćama s kojima se sukobljava hrvatsko stanovništvo Bosne i Hercegovine, a bilo je prisutno ovih dana u medijima.

Između ostalog osvrnuli su se i na temu jednakopravnosti svih naroda u Bosni i Hercegovini, te postavili pitanje: Kako postići tu jednakopravnost? Nažalost, uzoriti je kardinal morao upozoriti gospodina Bandića da za Hrvate u Bosni i Hercegovini nije zajamčena jednakopravnost i da se Hrvati Bosne i Hercegovine nalaze u nezavidnom položaju. Posebno se ovdje osvrnuo na pojedine probleme koje Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini ima kad su u pitanju pojedine dozvole za gradnju itd., te s problemom gradnje crkve u sarajevskom naselju Grbavica.

Podsjetimo gradonačelnika Zagreba Milan Bandić danas je boraveći u Sarajevu izjavio kako u tom gradu ravnopravno žive tri naroda.

20.8.2008.
Pincom.info/ KTA