ponedjeljak, kolovoza 18, 2008

Croatia Lebertas Frontu uzvraća udarac - podatcima

MOSTAR - Na priopćenje udruženja građana FRONT iz Tuzle u kojem se Croatia libertas optužuje za «razbijanje multietničnosti Tuzle», te je se naziva ustaškom organizacijom, a njezina predsjednika Lea Pločkinića ustašom Croatia Libertas Croatia Libertas regirala je priopćenjem u kojem se navodi.

-Na temelju popisa obitelji svih predsjednika Mjesnih zajednica Općine Tuzla iz 2005. godine koje smo dobili u općini Tuzla, prema istom popisu, u Tuzli je bilo 120 hrvatskih obitelji u široj okolici, Srba je bilo 74 obitelji, židova 9 obitelji. Statistika ne laže, a ove tvrdnje je lako provjeriti. Grad i općina Tuzla su potpuno etnički čisti zahvaljujući politici bošnjačkih stranaka koje zastrašuju nebošnjake i krše njihova temeljna ljudska prava ne dajući im pravo na zapošljenje. Nazivajući sve građane BiH hrvatske nacionalnosti «ustašama», a srpske građane BiH «četnicima» ova politika etničkog čišćenja se pokušava prenijeti na ostatak zemlje u kojima Bošnjaci nemaju nekog velikog utjecaja, a sve u cilju zastrašivanja i pokušaja tjeranja nebošnjaka s njihovih višestoljetnih ognjišta.

Grad Zenica, prema dostupnim informacijama s terena ima 47 hrvatskih obitelji, 21 srpsku obitelj i niti jednu židovsku, čime je grad Zenica potpuno etnički očišćen.

Grad Sarajevo ima manje od 200 hrvatskih obitelji, oko 120 srpskih i 50 židovskih, sve u široj okolici. Etničko čisto Sarajevo je svojim izjavama potvrdio i Srđan Dizdarević, predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava.

Grad Bihać ima oko 100 hrvatskih obitelji, manje od 50 srpskih obitelji i dvije židovske obitelji, sve u široj okolici, čime je ovaj grad i općina potpuno etnički čista od nebošnjaka.

Grad i općina Konjic, nekada najveća općina bivše SR BiH, ima manje od 30 hrvatskih obitelji, manje od 10 srpskih obitelji i niti jednu židovsku obitelj. Područje ove općine je potpuno etnički čisto iako je Konjic samoproglašen kao otvorena općina, a to je učinjeno samo da bi se pronevjerila sredstva međunarodne zajednice koja su bila namjenjena svim povratnicima kojih usput nema u ovoj općini od završetka rata.

U općini Jablanica, širem području, ima manje od 20 hrvatskih obitelji, 4 srpske obitelji i niti jedne židovske. Općina Jablanica je također pronevjerila sredstva međunarodne zajednice, proglašavajući povratak završenim dajući sebi naziv «otvoreni grad» iako je ova općina danas etnički čista.

Iskreno se pitamo, stoji u propćenju Croatia Libertasa, kako je moguće da OHR mirno promatra radnje bošnjačkih političkih krugova koji su počinili najveće etničko čišćenje nakon nekog rata, na način da su nebošnjacima uskratili temeljna ljudska prava, pravo na obrazovanje, povratak, na zaposlenje, i na kraju pravo na biološku egzistenciju.

I pored „nesuvislih i poremećenih tvrdnji FRONT-a“, Croatia Libertas nikada neće moći vrijeđati na bilo koji način bilo koje građane naše zemlje jer NVO Croatia Libertas ima više članova Bošnjaka i Srba nego što ih grad Tuzla ima kao stanovnika, stoji u priopćenju. Croatia libertas navodi kako „ još jednom osuđuju ustaški pokret, fašizam i ograđuju se od ovih pojava jer su i sami čvrstih antifašističkih uvjerenja kao predstavnici civilnog društva“.

Croatia Libertas napominje kako je D.S., predsjednik udruženja građana FRONT već postao ponosni vlasnik 7 kaznenih prijava zbog jezika mržnje i klevete, a NVO Croatia Libertas je dobila pismene suglasnosti i pozitivna pravna obrazloženja kojima se omogućava pokretanje Alternativne Vlade Herceg-Bosne, što su već ranije pozdravili i međunarodni predstavnici u BiH.

18.8.2008.
Pincom.info