utorak, prosinca 15, 2009

Predizbornim spotom Pusićka naljutila Posavce

I dok je Hercegovci i Lašvani hvale zbog jasnog stava o potrebi etnoteritorijalizacije BiH kao nužnog preduvjeta za napredak i ujedno hrvatsku pluralizaciju u BIH Posavci joj zamjeraju što u predizbornom spotu navodno aludira na to da su Posavci kriminalci...


Koga to Pusićka farba?, pita se autor Rant na e-posavina.com:

"Njezin predizborni spot izravno cilja na Bosance. Ili još preciznije na Hrvate iz Bosne. A najpreciznije na Posavce.

Prije svega Pusićka aludira na borbu protiv kriminala i korupcije, te nam u svom spotu pokušava kao reći da će se ona boriti protiv kriminala. Možda ga i iskorijeni. Kategorična je, a uz to retuširana 100 x kako bi izgledala koju godinu mlađe.

Ali ostavimo sada šminku i njene komplekse neka se sama bori s njima. Vratimo se mi poruci koju nam je Pusićka namjenila.

Zvučna podloga iz spota izazvala je našu pozornost. Riječ je o pjesmi koja se čuje iz automobila osobe koja u njezinu spotu odražava kriminalni milje. Radi se o pjesmi Ilije i Marka Begić koja nosi naziv "Djelidba". Je li odabir pjesme slučajan ili namjeran ne znamo, ali znamo da našu izvornu pjesmu, simbol naše glazbene kulture slušaju samo bosanski Hrvati, a možda ponajčešće Posavci.

Uostalom braća Begić su Dervenćani što znači da nam Pusićka želi poručiti da su Posavci glavni kriminalci u Hrvatskoj i da je poruka upravo njima upućena. Općepoznato je da kriminal nema naciju, vjeru niti granice, te nije isključeno da među kriminalcima ima i onih koji vuku porijeklo iz Posavine. Ali pomno odabranom skladbom Pusićka je svoje nišanske sprave namjestila na konkretnu metu i to veoma precizno.

Možda su njezine pobude drukčije. Možda ona misli na nekoga drugoga, samo eto "nema muda" da upre prstom na pravo mjesto."

Ostatak teksta je također šovinistički pa ga na portalu koji se bori protiv svakog oblika šovinizma nećemo prenijeti.