srijeda, prosinca 09, 2009

Je li Bandić Mesićev vrući krompir Hrvatima u BIH

Bandićomanija u BiH, naročito u Hercegovini ne popušta. "On je naš dečko". Iz Pogane Vlake. Samim time što je naš to je dovoljno da ga obožavamo. On je fora. Socijaldemokrat je s kršćanskim licem. Vau. Tako je originalan. Pa ga ne vole ni HDZ ni SDP. Al zato ga mi volemo.

Jer je naš. Osim toga, ponavljam, naš je. Hercegovac. Drugim riječima u hrvatskim očima Crnac. Eto ti hrvatskog Obame. Ko kaže da nije? I on i Primorac na neki način imaju dovoljno "crnačke" krvi u etnički očišćenoj, rasističkoj i hercegofagičnoj Hrvatskoj da obojica bar po tom pitanju postanu novi hrvatski Obame.

piše: Nikola Zirdum l poskok.info

U prvim anketama gotovo na svim hrvatskim portalima u BIH Bandić je dobivao preko 55 posto glasova. Nakon što je u Avazu izbjegao odgovor o Trećem da bi kasnije u 60 minuta izvalio: "Ne, Treći nije moja opcija, potrebno je iscrpiti sve mogućnosti Daytona" izgubio je moj glas. I ne samo moj. Na anketama je pao na 33% do 45%. Zašto. Zato što je to ako ste zaboravili Mesićeva rečenica. Samo je taj idiot Mesić mogao izvaliti kako treba do kraja iscrpiti Dayton. Mesić i naravno Haris.Kojem Dayton odgovara. I sada "naš" Milan.

Tu luđačku košulju zvanu Dayton, taj okov kojim je RH okovala nas Hrvate u BIH na onim preostalim dijelovima naše hrvatske zemlje u BIH koju ista ta Maćeha-Domovina nije uspjela zamijeniti za ovaj ili onaj srpski komadić u Hrvatskoj, novi hrvatski predsjednik Bandić bi i dalje oblačio Hrvatima u BIH.

U startu sam čak dumao da ću ipak za njega, jer da nemam za kog drugog, da je on za nas najmanje zlo, jer sve drugo mi je rasipanje glasova ali danas bi kako vrijeme odmiče, prije glasovao za Kajina nego za beskarakternog Bandića. Sve mi je trenutno bolji izbor od njega.

Nije li apsurdno da jedna Vesna Pusić, ugledna političarka ljevice, čija riječ u međunarodnoj zajednici kao i u cijeloj regiji ima daleko veću težinu nego riječ Milana Bandića i koja zapravo i ne računa na glasove iz BIH ima muda reći - da hrvatskoj federalnoj jedinici , ne izrabljivanju BH Hrvata u političke svrhe kao do sada, suradnja sa njima preko EU fondova posebno sa mladim Hrvatima u BIH, dok "naš dečec" , kajkavec z Pogane Vlake u isto vrijeme zamuckuje pred onim kretenski ošišanim novinarem 60minuta koji se fura na Gašija.

Koji je defekt koji Milana spriječava da to jasno kaže ako jednoj Pusićki nije rizik s pozicije ljeve intelektualke reći Da većinskoj hrvatskoj federalnoj jedinici. Bandićev defekt zove se Grude. Isti tren pripisali bi mu bobanovanje i hercegbosančenje. Pitam Vas, treba li nam predsjednik koji u strahu od tog defekta strepi Sarajlijama reći - Da Treći!? Ili nam jednostavno ne treba? Trebamo li biti za Milana, i time postati taoci njegova odlučnog možda, samo zato jer je Milan sada in, ili mu jednostavno reći Hvala Milane, al' nisi ti taj. Neka su ozbiljnija vremena. Drugi put.

Je li moguće da je upravo Bandić jedini iskonski nasljednik Mesićeve politike podaništva Sarajevu? Sličan je Mesiću i po vrludanju i u relativitzaciji bilo koje ideologije, jedino su bitni veze i populizam, sličnosti su zapravo nevjerojatne. Nedostatak jasnih vrijednosti. Banaliziranje politike nekakvim populističkim floskulama Bog i majka, kao da se s oltara obraća svaki put, podilaženje narodu, patetika, pokoji vic, apsolutno sve je isto, samo je on pogubniji od Mesića jer je ko fol naš pa ga se teško odričemo.

Veza Mesića i Bandića nije samo ideološka nego i praktična. Prije samo pet godina u ovo vrijeme na indexu je izišla ova vijest, Bandić na čelu Mesićeva Izbornog stožera za Zagreb. Tko je zaboravio nek čita.

Govoriti danas u 2009-oj o tome kako treba iscrpiti Dayton do kraja može samo onaj koji apsolutno ne pozna situaciju u BIH.

Hrvati u BIH nemaju luksuz da si ponovo mogu izabrati predsjednika bez kičme, ili kako reče onaj HSS-ovac predsjednika koji će ih se stidjeti. A Bandić nas se već dva puta zastidio i dva puta zatajio. Jednom u Avazu , drugi put u 60 minuta. Što bi mu na to rekla mater, na koju se toliko poziva? Koja je naša tu iz Hercegovine i koja s nama djeli ovo zlo u kojem smo ostavljeni. Za razliku od njega.

Ako će idući hrvatski predsjednik prilikom izjavljivanja svog stava o BiH Hrvatima prvo gledati u to što će Sarajevo reći onda smo ga opet na istom Mesićevom putu ka nigdje u kojem nam se poručuje da se moramo okrenuti Teheranu.

Stoga sam poprilično siguran da je Bandić jedini pravi nastavak Mesićeve Blijede i Ponižene Hrvatske, Hrvatske koja svjedoči protiv svojih, koja dila državne tajne, koja šuti na majorizaciju svog naroda u susjednoj BIH, koja se klanja nametnutom Komšiću. Bandić kao državnik komunalnog dosega i ograničene uporabe dovoljno je kvalitetna zamjena Orahovačkom Izajniku. I jedan i drugi su samotnjaci političari. Ne govore jezike i ne poznaju materiju. Ego im je put istina i život. I jedan i drugi su disidenti iz vlastite stranke. Mesić je s desna skrenuo na lijevo, a ovaj s ljevice u na desno. Tako da su sada taman negdje na istom kolosijeku.

BIH čekaju turbulentna vremena. Hrvatima u BIH imaju šansu samo jedan dan u pet godina utjecati na to tko će sjediti na Pantovčaku. To je jedini dan u 5 godina kada im možemo uzvratiti za poklon zvan Dayton. Njima koji žugaju kako im se mi imamo obraza mješati u državu. Mi koji živimo u njihovom ustavnom okovu od države. RH patentu. I samo taj dan odlučit ćemo treba li nam predsjednik demagog koji je dobar sa Hrvatima u BIH onoliko koliko mu to dopusti Sarajevo ili predsjednik koji će znati lupiti šakom o stol i reći dosta. Onako kako to radi Tadić iz Beograda kada se krene čerečiti Banjaluku. Treba li nam novi predsjednik đugumaš?

Stoga iako mislim da je ovaj apel zakasnio budući da je bandićomanija već uzela maha u BIH u tolikoj mjeri da nas ni svinjska gripa neće spasiti od glasovanja, apeliram na sve vas osviještene, koji mislite glavom, da se zapitate. Ako je primarni cilj apsolutne većine Hrvata u BIH rušenje Daytona i federalizacija BiH tko je onda naš čovjek? Bolje rečeno tko onda nije naš čovjek?

Ja izbor najbolje opcije gledam isključivo kroz Treći. Tko je predsjednik koji ako već neće gurati onda neće niti sabotirati ideju trećeg ni na koji način. Kao što ju je sabotirao Mesić. I to je to. Za mene budući predsjednik RH može biti i s lijeva i s desna, bitan je samo odnos prema ideji Trećeg i kredibilitet te osobe, je li ona u stanju Sarajevu reći što doista misli ili ono što Sarajevo, kao novi balkanski bedem jednoumlja, želi čuti?. Sve ostalo za mene je nebitno. Treći iznad svega. Po tome ću odlučiti na izborima.

Znam da je sve to politika I da Milan kalibrira di će šta reć. Pa u Sarajevu govori jedno, Globusu drugo a u Zagrebu treće. Nama je Milane dosta tog. Mi imamo stol koj se zove Hrvatska ( ne mislim samo na RH). Traži se šaka... Udari il pusti onog tko će udarit.