utorak, prosinca 15, 2009

"Inzko i ostali" rade na iseljenju Hrvata iz Mostara i BiH, te njihovom dekonstituiranju

U povodu posljednje odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka priopćenjem za javnost se oglasio Gradski odbor HDZ BiH Mostar: "Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i OHR ponijeli su se krajnje licemjerno, neodgovorno i neozbiljno iz razloga zato što je na posljednjem sastanku visokog predstavnika s predstavnicima političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća u Mostaru kazao, citiramo:"Dok traje utakmica, nema promjene pravila".

Iz ove rečenice vidi se sva njegova ozbiljnost. Zbog ovih riječi tražimo od Vijeća za implementaciju mira (PIC) odmah njegovu smjenu. Sa žaljenjem moramo konstatirati da je u Federaciji BiH OHR samo u službi bošnjačke politike.

Ova Odluka je također potvrda tko od Mostara pravi grad slučaj i zašto je to grad nenormalnog življenja. Od kada je nastao OHR pa sve do danas niti jedna odluka nije bila u prilog politike hrvatskog naroda. Pozivamo OHR, ICG, Vijeće Europe, Europsku komisiju i State Department da nam izdvoje bilo koju odluku od postanka OHR-a koje su imale kakvu - takvu realnu potporu i hrvatskog naroda u BiH.

Na žalost, ovo se radi kako bi se Hrvati i iz Mostara iselili čim prije te kako bi „Inzko i ostali“ imali olakšan posao u potpunom dekonstituiranju Hrvata i progonstva iz BiH.

Imajući na umu da po pravilima koja je visoki predstavnik sada nametnuo gospodin Ljubo Bešlić bi do sada bio izabran 17 puta, a sada vjerojatno da je OHR sa Bošnjacima razradio strategiju da 18-ti i konačni put bude izabran netko drugi.

Iz svega vidljivoga visoki predstavnik je pokazao da Statut može mijenjati samo kada je u pitanju bošnjački interes, a ne na tragu realnog i stvarno potrebnog mijenjanja sukladno demokratskim principima suvremenog svijeta.

Zbog svega navedenoga mislimo da ovakav OHR niti više ima moralno pravo da postoji za hrvatski narod.

Vijeće sigurnosti UN se mora očitovati čim prije o daljnjoj sudbini njegovog postojanja, jer u njegovom produžetku rada slijedi egzodus hrvatskog naroda zašto će ono snositi najveću odgovornost, stoji iz Ureda za informiranje GO HDZBiH Mostar.