petak, prosinca 04, 2009

INICIJATIVA: Armiji BIH potrebno ukinuti neustavno ime

Poskok - pokret za društvenu dekontaminaciju podnio je danas Ustavnom sudu BIH zahtjev za zabranu imena Armija BIH budući da se ono kosi s pozitivnim pravnim propisima BiH te ta vojna komponenta zbog svoje povijesti djelovanja nikako nema pravo u svom nazivu pedstavljati integralnu BiH budući da postoje tisuće Bosanaca i Hercegovaca koji su nastradali od njene ruke kao i ogromni dijelovi teritorija BiH koji ona nikada i nije pokušala obraniti
Daytonskim ustavom nisu proglašene pobjedničke i poražene strane. I Vojska RS-a i HVO i Armija BIH koja nosi neustavan naziv čine oružane snage BIH. One su prema današnjem Ustavu jednako legitimne vojne komponente u BIH.

Međutim odnos državnih medija posebice federalnih poput FTV-a i BHTV-a je takav da te TV kuće obilježavaju primjerice ovih dana pobjedu 4.korpusa Armije BIH nastojeći valjda tako do kraja narušiti i ovako srozan suživot u BIH. Želi se valjda poručiti da je Armija BIH jedina pobjednička vojska u BIH, jedina koja ju je branila dok su sve ostalo agresori.

Zanimljivo je da dežurni hrvatobrižnici poput Čovičuljaka, Ljubićprdaka i Jurišićevaka nikada nisu primjetili kako HVO nema ni približno jednak tretman na državnim medijima kao Armija BIH iako stoji činjenica da Hrvata gotovo više i nema na teritoriju koji je ta tzv. Armija BIH kontrolirala.

Toliko o njenoj multietničnosti. Za zločine koje je ta Armija počinila u hrvatskim selima nad civilima Uzdola, Grabovice i Trusine još uvijek nema osuđenih. Jer da ima to bi bio jasan dokaz da postoje barem tri sela u BIH koje Armija BIH nije smatrala dijelovima BIH. A da ih je smatrala ne bi u njima radila obredna klanja. Armija koja je klala građane BIH ne može se nazivati Armijom BIH ako ništa onda zbog respekta prema tim žrtvama koji nisu htjeli napustiti BIH pa su dopali bošnjačke ruke.

Sve su to argumenti koje smo u pismu Ustavnom sudu naveli kao nepobitni dokaz da Armija BIH nikako u svom nazivu ne smije zadržati sufiks BIH. Iako znamo da Sud neće reagirati jer je jednako ispolitiziran kao i sve ostale institucije u Sarajevu naše je bilo da to pošaljemo jer očito u BIH više nema tko.

BiH je prostor od Kladuše na sjeverozapadu do Trebinja na jugoistoku i ne postoji niti jedan pravni element da se jedna vojna frakcija koja je bila jednonacionalna, agresorska nad odredjenim teritorijima, BIH , priskrbljuje pravo univerzalnog naziva i sebe jedinu promiče u patriotsku vojnu frakciju budući da je ta načela izdala.

Poskok - pokret za društvenu dekontaminaciju podnijet će i tužbe protiv urednika FTV-a i BHTV-a zbog opetovanog sijanja mržnje i razdora među narodima u BIH te konstantnog djelovanja na dezintegraciji Lijepe naše BIH budući da isti konstatno rade na tome da se veći dio građana BIH smatra agresorima u vlastitoj državi.

Sve dok si isti priskrbljuju pravo jedinih tumača istine o onome što se dogodilo 90-ih u BIH te državne TV kuće nosit će krimen poratnih huškača na Srbe i Hrvate u BIH.

Najbolji dokaz tome je veličanje lika i djela Sefera Halilovića koji je toliko "čist" da ne smije kročiti kroz veći dio BIH ukoliko misli ostati živ , a u strahu koji su njegove postrojbe obrednim klanjima počinile nebošnjacima u BIH.

Armija BIH može se zvati, islamska, mudžahedinska, Armija Alije Izetbegovića ali nikako Armija BIH budući da BIH predstavlja puno širi i kompleksniji svijet od onog kako ga je zamislio Alija. BIH je multietnička i multikonfesionalna cjelina.

To što je u svojim redovima imala jednog generala Srbina ne pravda je od činjenice da je sa svog terena očistila mnoštvo građana BIH koji su bili srpske i hrvatske nacionalnosti.



Poskok - pokret za društvenu dekontaminaciju