srijeda, travnja 30, 2008

Bitka za ranjenike proslavljena u logoru za Hrvate, a o Trusini ni riječi

MOSTAR - Udruga nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane u HNŽ-u, između ostalog raspravljala je i o nedavnoj obljetnici "Bitke na Neretvi" održanoj u “Muzeju socijalističke revolucije Bitka za ranjenike” u Jablanici, a u stvari, kako navode iz ove Udruge u najstravičnijem logoru za 623 civila Hrvata Jablanice, Konjica i drugih mjesta.

"Najoštrije prosvjedujemo što se te manifestacije održavaju pod državnim i federalnim patronatom i uz blagoslov i nazočnost člana Predsjedništva BiH, tobože u ime hrvatskog naroda u objektima svakodnevno napajanim hrvatskom krvlju. Posebno smo razočarani na šutnju hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti", navode iz Udruge.

Ista Udruga, reagira i na, kako navode, potpunu šutnju nazočnih hrvatskih dužnosnika na 15. obljetnici masakra Hrvata u Trusini, koji se dogodio isto jutro kao i u Ahmićima za koje, kako kažu zna cijeli svijet, te je isti procesuiran, dok za masakr u Trusini još nije podignuta ni optužnica.

"Takvi činovi naših izabranika guraju u zaborav prošlost, a slabe moć hrvatske opstojnosti u budućnosti, premda su utkali karijere njihovom nevino prolivenom krvlju", navodi se u priopćenju.

30.4.2008.
Pincom.info