subota, travnja 04, 2009

Vuković vraćen na posao

SARAJEVO - Pomoćnik ministra sigurnosti BiH i rukovodiltelj Sektora za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma Vjekoslav Vuković vraćen je na posao nakon suspenzije zbog uhićenja u Hrvatskoj gdje je osumnjičen da je pripremao ubojstva određenih osoba s riječkog područja.

U Odboru za žalbe BiH, kako piše banjalučki "Fokus", rečeno je da je Vukoviću ukinuta suspenzija i da je njegova žalba uvažena jer ne postoji zakonski osnov za suspenziju i udaljavanje s radnog mjesta.

Odluka o ukidanju suspenzije dostavljena je Vukoviću i Ministarstvu sigurnosti BiH, ali iz Ministarstva za ovaj list nitko nije želio potvrditi da je odluka Odbora za žalbe stigla.

Vuković je suspendiran nedugo nakon uhićenja u Rijeci. Sredinom siječnja hrvatska policija privela je Vukovića pod optužbom da je sudjelovao u pripremi ubojstva određenih losoba na području Hrvatske, a sud mu je odredio jednomjesečni pritvor.

U međuvremenu, glavni svjedok protiv Vukovića, Robert Dragin je navodno promijenio izjavu i rekao da se ne radi o istoj osobi od koje je sa suradnikom naručio oružje i eksploziv.

Sredinom veljače Vuković je uz kauciju pušten na slobodu i vratio se u BiH.


4.4.2009.
Pincom.info