petak, travnja 10, 2009

Ljubić kod kardinala: Hrvati ne smiju odustati

SARAJEVO - Izaslanstvo HDZ 1990 predvođeno predsjednik dr. Božom Ljubićem posjetilo je kardinala Vinka Puljića.

Sugovornici su se složili da konstantna kriza u BiH rezultat nepravednog i neučinkovitog daytonskog mirovnog sporazuma zaoštrena još ekonomskom krizom, položaj hrvatskog naroda čini još nepodnošljivijim. Još jednom je naglašeno da je za prevladavanje krize i stvaranje funkcionalne države neophodno donijeti novi ustav. Međutim, opet su postale glasne one snage u BiH i u svijetu koje žele sačuvati status quo, rečeno je.

No, Hrvati ne smiju odustati od zalaganja za promjene koje će donijeti stabilnost državi na temeljima ravnopravnosti naroda i na punoj slobodi svih.

Na sastanku je bilo riječi i o odnosima između hrvatskih stranaka, posebno dva HDZ-a, i odnosa s Republikom Hrvatskom. Naglašena je potreba usuglašavanja zajedničkih stajališta o strategiji za hrvatski narod u BiH. Pri tom zajedništvo mora se graditi na partnerstvu, a temelj zajedništva mora biti poštena nacionalna politika. Izražena je i bojazan da bi BiH mogla i dalje biti poligon za nadmetanje moćnih, a njezini narodi žrtve.

U izaslanstvu HDZ 1990 bili su zamjenik predsjednika Martin Raguž, dopredsjednici Rudo Vidović, dr. Nediljko Rimac i dr. Perica Jelečević i Drago Bilandžija, priopćeno je iz HDZ 1990..

10.4.2009.
Pincom.info