petak, travnja 24, 2009

Manijaci zapalili hrvatsku zastavu

Petak, 24 Travanj 2009
Gazi, gazi ustaše orilo se u srijedu večer na stadionu Grbavica za vrijeme utakmice Željezničar - Zrinjski. Na početku drugog poluvremena Željini navijači Manijaci (?), zapalili su hrvatsku zastavu. Sve to događalo se nekoliko metara od redara na stadionu i policajaca za koje je ovo ‘pojedinačni incident’. - Policija će prvo provjeriti vjerodostojnost snimke, a potom će se pokrenuti rad na identifikaciji i pronalasku osoba koje su zapalile zastavu, kazali su iz iz MUP-a Sarajevske županije.

Provjera autentičnosti
Dok policija provjerava autentičnost snimke, već stižu isprike od navijača i Uprave NK Željezničar. Danas nakon utakmice sastalo se i predsjedništvo Željezničara, koje osuđuje ovakav čin kojemu, kako kažu nije mjesto na stadionu.

- Žao nam je što se dogodio incident, koji ruši ugled Željezničara, i koji je narušio ovu utakmicu i sjajnu atmosferu na stadionu, kažu iz predsjedništva ovog kluba. U opisu ove utakmice na službenim web stranicama Željezničara stoji kako je utakmica bila u sjeni sjajne brazilske atmosfere na tribinama. Ovaj incident, nije iznimka, nego pravilo kada je Sarajevo u pitanju i opet ga se pokušava nazvati incidentom pojedinca. Udruženje navijača FK Željezničar - TM 1987. osuđuje paljenje hrvatske zastave tijekom utakmice.

- Ne želimo dozvoliti da se istinski navijači Željezničara dovode u vezu s primitivcima koji su pod plaštom navijača kluba pokušali okaljati klub i navijačku grupu The Maniacs - TM 1987., poručuju iz udruženja i u ime svih i pravih navijača sarajevskog kluba ispričavaju se svim pripadnicima hrvatskoga naroda koje je povrijedio ovaj gnusni čin. Ovo nije prvi put da je zapaljena hrvatska zastava u glavnom gradu BiH, a atmosfera na prijateljskoj utakmici između nogometnih reprezentacija BiH i Hrvatske bila je slična ovoj.

Incidenti i ranije
‘‘Gazi, gazi, ustaše’’ i slične ‘‘pjesme’’ su se skandirale od od prvog do posljednjeg sučeva zvižduka. A nakon što su se prije tri godine pojavile Muhamedove karikature, u Sarajevu su s hrvatskom još zapaljene i zastave, Norveške i Danske.
(večernji list)