srijeda, veljače 25, 2009

Napad na hrvatske povratnike u Konjic


Benzinska crpka Klis&Co, u vlasništvu hrvatskih povratnika, u selu Buturović Polje kod Konjica, devastirana je divljačkim napadom od strane Alije Teletovića, a uposlenici tvrde da su napadnuti na nacionalnoj osnovi. Napad se dogodio u nedjelju oko 22 sata, kada je Teletović, u vidno alkoholiziranom stanju, s još jednom osobom ušao u caffe bar u sklopu crpke, te zatražio piće. Kada su mu uposlenici rekli kako je bar na zatvaranju, počeo je vrijeđati, psovati i razbijati caffe bar i trgovinu. Ivan Čović, direktor benzinske crpke Klis&Co., u izjavi za naš list istakao je kako je cijela situacija bila šokantna.


“Kada je Teletović počeo sve razbijati, mi smo izašli van i čekali intervenciju policije. Na svu sreću policija je brzo došla te uhitila Teletovića, ali ipak je na crpki napravio veću materijalnu štetu, jer je porazbijao inventar, trgovinu i računala”, Čović.

Vrijeđanje i prijetnje

Pravovremenom reakcijom policije Teletović je lišen slobode te priveden u policijsku postaju Konjic. No, problemi na benzinskoj crpki tu nisu prestali, jer se nakon toga vratilo nekoliko Teleletovićevih prijatelja koji su uposlenicima prijetili. Kako smo saznali od uposlenika, jedan od njih rekao im je “J…t ćemo vam mater, neće ostati na ovome, opet ćemo vam sve razbiti, neće hrvatska pumpa biti u muslimanskom selu”. “Policiji smo prijavili i te prijetnje, te očekujemo da i taj slučaj policija riješi”, rekao je Čović. Isto tako, on je naglasio kako u posljednje vrijeme nisu imali nikakvih prijetnji ili indicija da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Nakon ovog događaja, u brojne mještane uvukao se strah te se boje kako bi slična stvar mogla i ponoviti.

Česti problemi

Čović ističe kako su i prije imali raznih problema. “Netom nakon otvaranja, crpka je bila opljačkana. I tada je policija uspješno riješila cijeli slučaj, te se nadamo da će i krivac biti kažnjen te uzete u obzir i navedene prijetnje”, istakao je Čović. Dodao je kako je bilo još sitnijih provokacija, kada bi se natočilo gorivo a nije platio račun, ali kako su te stvari ipak bile uvelike smanjene u posljednje vrijeme.(dnevni list)