petak, veljače 13, 2009

Na pomolu nova prijevara HVO-a?

Na pomolu nova prijevara HVO-a?
Petak, 13 Veljača 2009
ImageFederalna Vlada još uvijek nije započela proces izjednačavanja mirovina za 251 časnika HVO-a koji su umirovljeni odlukom civilnog zapovjednika, iako su to obećali u prosincu prošle godine, što predstavlja još jednu obmanu ove populacije, potvrdio je za naš list Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobliziranih branitelja HVO-a. Jurčević upozorava da se radi o braniteljima kojima se trenutačno isplaćuju najniže mirovine, koje nisu u skladu s onima koje primaju pripadnici Armije BiH.

Ne radi se na izjednačavanju

“Iako je u prosincu na sastanku s federalnim premijerom Nedžadom Brankovićem, ministrom za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem, ministrom rada i socijalne skrbi Pericom Jelečević i ministrom financija Vjekoslavom Bevandom dogovoreno osnivanje interresorne grupe koja je trebala omogućiti izjednačavanje prava za pripadnike HVO-a to se nije dogodilo”, upozorio je Jurčević. On je naglasio kako je zbog toga kontaktirao nadležne u Crnkićevom ministarstvu, ali mu je rečeno da odluka o početku rada interresorne grupe Vlade još nije stigla.

Ponovno na ulice!?

Zbog navedenog problema branitelji ponovno tvrde da je na pomolu nova prijevara te su stoga najavili tražiti objašnjenje od nadležnih u federalnoj Vladi. U slučaju da u nekoliko idućih dana ne započne posao na izjednačavanju mirovina pripadnicima HVO-a Jurčević je najavio kako će jedino rješenje biti ponovni izlazak na ulice.
(dnevni list)