nedjelja, rujna 28, 2008

Ljubić: Herceg Bosna je bila legalna i legitimna, Hrvati imaju pravo na entitet

ČITLUK - HDZ 1990 održao je sinoć središnji predizborni skup za općinu Čitluk. Predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće na čelu s dr. Milenkom Peharom i kandidat za načelnika Ivan Odak-Zela.

U programu ove stranke za Čitluk, istaknuo je Ivan Odak-Zela, su projekti koji trebaju donijeti boljitak cijelom kraju. Na prvom mjestu on je naveo žurno donošenje prostornog plana kao temelja za sve druge infrastrukturne i gospodarske projekte. Dosadašnja vlast u Čitluku nije radila u korist naroda i općeg dobra, kazao je Odak te naveo i ostale konkretne projekte, priopćeno je iz HDZ 1990..

Na skupu su još govorili predsjednik Županijskog odbora HDZ 1990 HNŽ-a i saborski zastupnik Dragan Vukić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH Damir Ljubić, zamjenik predsjednika HDZ1990 i državni zastupnik Martin Raguž te predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić.

Ljubić je podsjetio je na rezultate ove stranke u kratkom vremenu njezinog postojanja ali i na odnose s HDZ BiH. Jasna i vjerodostojan politika krasi ovu stranku, istaknuo je dr. Ljubić te kazao da se sad slobodno govori o do jučer tabu temama o hrvatskom narodu i njegovim interesima, i to ne samo hrvatski dužnosnici već i neki iz međunarodne zajednice. Zaustavljena je erozija hrvatske pozicije u BiH i stvoreni uvjeti za ravnopravnu diskusiju o budućem ustavu BiH, kazao je.

On je ponovio svoje stajališta da hrvatski narod ima pravo na svoj većinski hrvatski entitet, kao i druga dva naroda. Hrvatska Republika Herceg Bosna nije bila zločinački pothvat, već legitimni i legalni odgovor i instrument u zaštiti hrvatskog naroda, naglasio je Ljubić.

On je iznio uvjerenje da će nova vlast u Čitluku na čelu s načelnikom Ivanom Odakom-Zelom uspješno i na korist ljudi ovoga kraja voditi politiku te stvoriti jednu od najrazvijenih općina u BiH. Tome će pridonijeti ubrzo gradnja autoceste u blizini Međugorja i osposobljavanje mostarske zračne luke.

28.9.2008.
Pincom.info