ponedjeljak, rujna 22, 2008

Federalna vlada nije odustala od lučice u Neumu

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH nije odustala od gradnje lučice u Neumu, jer se radi o suviše ozbiljnom projektu, tvrdi za "Dnevni avaz" federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, komentirajući medijske napise da je izvršna vlast u većem entitetu odustala od cijelog projekta.

- Mi smo stali samo za ovu godinu, iako smo u proračunu bili planirali milijun i pol maraka za početak radova, jer smo naišli na bedem lokalnih vlasti, koje nisu dale suglasnost na revidirani projekt. To ne znači da je cijeli projekt ugrožen, jer ćemo ga svakako pokušati realizirati u narednoj godini - kaže Šećkanović.

Do sada je u izradu projektnog zadatka utrošeno pola milijuna maraka.

Inače, od samog početka iz HDZ 1990 su bili protiv izgradnje lučice, navodeći kako bi došlo do zagađenja cijelog obalnog pojasa u Neumu. Međutim, načelnik Neuma Đuro Obradović (HDZBiH), poput federalnih vlasti, zagovarao je njenu izgradnju, piše Dnevni avaz.

- To bi bilo klasično pristanište i marina s određenim brojem vezova uređenim po infrastrukturi Neuma, gdje bi pristajali samo manji turistički brodovi. Marina bi sigurno iz temelja u funkcionalnom i u vizualnom smislu promijenila Neum - dodaje federalni ministar prometa i komunikacija.

22.9.2008.
Pincom.info