ponedjeljak, rujna 15, 2008

HDZ 1990: Sumnjamo da će zločini nad Hrvatima ostati nekažnjeni

MOSTAR - HDZ 1990 načelno ne komentira sudske presude, a još manje nepravomoćne. No, prema zasad dostupnim informacijama nepravomoćna presuda Haškog suda generalu Rasimu Deliću od tri godine zatvora ne odnosi se na ubojstva i progon Hrvata u središnjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini. Neki od tih zločina su bili stavljeni na teret generalu Deliću.

Zaključujemo da ni General Delić kao prvi zapovjednik Armije BiH neće odgovarati po zapovjednoj odgovornosti za brojne zločine koje je Armija BiH učinila u središnjoj Bosni nad Hrvatima, stoji u priopćenju HDZ 1990..

HDZ 1990 ističe kako s pravom sumnja, s obzirom na ranija suđenja visokim zapovjednicima Armije BiH, da će odgovorni za zločine nad Hrvatima ostati nekažnjeni.

Stravične zločine u selima Maline, Bikoši, Uzdolu, Grabovici itd, nitko više razuman ne poriče da su se dogodili, ali nitko niti ne odgovara za njih razmjerno njihovoj težini.

Dakle, dosadašnja praksa suđenja za zločine na sudu u Den Haagu, na žalost ozbiljno dovodi u pitanje njegov kredibilitet o čemu bi morali voditi računa njegovi osnivači, stoji u priopćenju HDZ 1990.


15.9.2008.
Pincom.info