petak, ožujka 28, 2008

'Slučaj Leutar se može riješiti za pet minuta'

MOSTAR – Ukoliko to politika odluči, slučaj atentata na Jozu Leutara može se riješiti za pet minuta. Kazao je to jučer, na devetu obljetnicu smrti doministra Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara, Željko Ćosić koji je u vrijeme atentata bio vozač ubijeng Leutara.

''Već devet godina traje farsa oko slučaja Leutar. Radi se o političkoj spletki i da ima političke volje ovaj bi se atentat mogao razriješiti za pet minuta. No, ne znam kome je u interesu da se ne otkrije istina o ovom atentatu'', kazao je jučer za Pincom.info vidno potreseni Ćosić.

On je naglasio kako je samo u BiH moguće da država štiti zločince, a da se protiv žrtava pokreću sudski procesi.

''Meni je Bog podario sreću da preživim taj antentat i da nekako izvučem živu glavu da bi se nakon toga protiv mene poveo taj famozni montirani sudski proces'', kaže Ćosić, dodavši kako ni danas ne zna tko je i zašto montirao sudski proces u ''slučaju Leutar''.

''U pitanju je nekakav politički dogovor. Između koga i zašto, zista ne znam. Ali zato znam da mi se svake godine iznova otvara trauma prouzočena ubojstvom Joze Leutara. Volio bih da deset godina nitko ne položi cvijeće na njegov grob ali da se zato pronađu naručitelji i izvršitelji atentata'', kazao je Ćosić.

On zaključuje kako će udovici Joze Leutara Nevenki i njemu najveća životna satisfakcija biti otkrivanje ljudi koji stoje iza atentata.

Podsjetimo, na Jozu Leutara je 16. ožujka 1999. godine izvršen atentat, kada je pod njegov službeni automobil podmetnuta eksplozivna naprava od čijih je posljedica umro u Kliničkom bolničkom centru u Sarajevu 28. ožujka iste godine.

28.3.2008.
J. Gudelj / Pincom.info