utorak, ožujka 18, 2008

Sarajevo: Dovršava se gradnja katoličke crkve, prve nakon 72 godine

SARAJEVO - Na području Župe "Sv. Luke evanđeliste" u tijeku je izgradnja župne crkve. Trenutno su pri završetku radovi na pokrivanju krova i ugradnji prozora i vrata, a nakon toga slijede radovi na interijeru te vanjskom uređenju.

Povodom radova na gradnji ove župne crkve, te Uskrsa župnik don Anto Jelić upriličio je svečani domjenak za prijatelje i donatore koji su se uključili u izgradnju te crkve.

Don Ante Jelić istakao je da je zadovoljan odazivom donatora i župljana koji su se odazvali pozivu za izgradnju Crkve. Kada je riječ o nadležnim institucijama, gradnju su pomogli Općina Novi Grad i Grad Sarajevo.

Don Jelić istaknuo je da je značaj izgradnje Crkve "Sv. Luke evanđeliste" i u tome što je to prva katolička crkva koja se gradi nakon 1936. godine u Sarajevu. Arhitekt koji je uradio projekt je Filip Denjak, rodom iz Mrkonjić-Grada, koji je studio arhitekture završio u Sarajevu, a sada živi u Splitu.

Kada je riječ o troškovima, oni će za potpuni završetak radova iznositi oko dva milijuna KM, do sada je uložen milijun, što znači da je potrebno još milijun da bi Crkva bila u potpunosti završena.

Nadzornik radova na izgradnji Crkve inženjer Vinko Parić rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radovima. Kako kaže radovi na Crkvi idu sporo zbog nedostataka sredstava.

U okviru kompleksa Crkve "Sv. Luke evanđeliste" nalazit će se crkva, župna kuća i pastoralni centar.


18.3.2008.
Pincom.info / Fena