četvrtak, ožujka 27, 2008

Drvar: Komarica ogorčen zbog problema oko izgrdnje crkve

DRVAR - Banjolučki biskup Franjo Komarica uputio je oštre kritike načelnici Drvara Anki Papak Dodik i Vladi Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom Nediljkom Rimcem jer je ogorčen što iz proračuna te županije nisu izdvojena sredstva za izradu realizacijskog plana u Drvaru čijom bi se provedbom osigurala lokacija za izgradnju katoličke crkve.

U povodu takve izjave biskupa Komarice javnosti se obratio predsjednik Vlade HBŽ-a Nediljko Rimac, koji je istaknuo da Vlada još nije dobila zahtjev općine Drvar za izdvajanje sredstava za izradu takvog plana.

Rimac je izjavio da je više uradio na provedbi projekta izgradnje crkve u Drvaru nego svi njegovi prethodnici i pozvao je biskupa Komaricu da održe radni sastanak u Drvaru pod njegovim pokroviteljstvom kako bi riješili sve nedoumice oko izgradnje crkve.

Rimac je naglasio kako je uvjeren da biskupu Komarici netko plasira lažne informacije te da Komarica na temelju takvih informacija donosi pogrešne zaključke.

Alternativna lokacija za izgradnju katoličke crkve u Drvaru određena je prošle godine. Međutim, kako ta lokacija nije namijenjena za izgradnju u trenutnom urbanističkom planu Drvara, bilo je potrebno izdvojiti određena novčana sredstva za njegovu izmjenu.

Vlada HBŽ je bila spremna izdvojiti novčana sredstva za tu namjenu, međutim nikada od općinskih vlasti Drvara nije dobila zahtjev za izmjenu urbanističkog plana te nije mogla djelovati na tom području.


27.3.2008.
Pincom.info / Fena