srijeda, listopada 22, 2008

Kaznene prijave protiv Bijavice i Andrića zbog vrijeđanja Hrvata

MOSTAR - Nevladina organizacija Croatia Libertas predala je kaznenu prijavu Županijskom tužitelju HNŽ Nijadu Mehmedbašiću protiv predsjednika Županijskog odbora Saveza boraca i antifašista NOR-a Alije Bijavice i predsjednika Odbora za obnovu partizanskog spomenika Radmila Andrića zbog kršenja zakona, odnosno izazivanja međunacionalne netrpeljivosti.

Bijavica i Adrić, vrijeđali su, u tekstu objavljenom u Dnevnom listu pod nazivom "Partizansko groblje izgrađeno na biskupijskom zemljištu", građane BiH hrvatske nacionalnosti nazivajući ih "ustašama", "klerofašistima","fašistima" i slično, navodi se u kaznenoj prijavi.

"Time je počinjeno kazneno djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti na način da su gore navedene osobe vrijeđale na nacionalnoj osnovi druge osobe hrvatske nacionalnosti nazivajući ih pogrdnim nazivima temeljenim na nacionalnoj osnovi, a sve posredstvom javnih medija, čime je prekršen članak 136. KZ FBiH što je u nadležnosti Županijskog/kantonalnog tužiteljstva HNŽ", priopćeno je iz NVO Croatia Libertas.

Iz te udruge pozivaju i crkvene predstavnike da protiv navedenih osoba podnesu privatnu tužbu za vrijeđanje i klevetu.

22.10.2008.
Pincom.info