utorak, listopada 07, 2008

Croatia Libertas zahtijeva provođenje istrage o kupovini glasova

MOSTAR - Nevladina organizacija Croatia Libertas pozvala je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Federalni MUP i Agenciju za istragu i zaštitu (SIPA) kao i Središnje izborno povjerenstvo (SIP) da provjere navode medija i javnosti o kupovini glasova od strane narodne Stranke Radom za boljitak jer se radi o protuzakonitim nelegalnim radnjama koje stavljaju ostale političke stranke u neravnopravan položaj.

-Pošto se u Bosni i Hercegovini sprovode demokratski izbori s javnim kampanjama pitamo se kako to da Stranka Radom za boljitak nije u Mostaru imala niti jedan plakat ili bilo kakav predizborni skup, stoji u priopćenju Croatia Libertasa.

Craoatia Libertas najavljuje provođenje vlastite istrage i pokretanje odgovarajućih kaznenih prijava protiv odgovornih osoba za zakonski propisano kazneno djelo "kupovine glasova".

-Nadamo se kako će institucije koje su zadužene za zakonito i regularno provođenje Općinskih izbora u BiH i same pokrenuti istragu jer je kupovanjem glasova narušena stabilnost i nacionalna sigurnost države, stoji u priopćenju.

7.10.2008.
Pincom.info