ponedjeljak, lipnja 15, 2009

Srpska mafija s bh. papirima

SARAJEVO - Mnogi okrojeli mafijaši iz Srbije, članovi zloglasnog „zemunskog klana“ posjeduju bosanskohercegovačko državljanstvo, a kako i na osnovu čega su ga dobili – ostaje tajna.

Među njima su i Ninoslav Konstatinović, Miloš Simović, Vladimir Milisavljević Budala, Sretko Kalinić i Milan Jurišić Jure koji su optuženi da su sudjelovali u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Oni su državljanstvo naše zemlje dobili prošle godine.

Pod sumnjivim okolnostima bh. državljanstvo dobio je i Vladimir Jovanović čiji je nadimak Vlada Japanac. On je nedavno pušten iz ekstradicionog pritvora u Italiji. Jovanović je u ožujku prošle godine pušten iz ekstradicionog pritvora u zeničkom zatvoru, a bio je uhićen po Interpolovoj potjernici. Srbiji nije izručen jer ima dokumanta kojima je dokazao da je bh. državljanin – u putovnici koji je nađen kod njega piše da se zove Ivan Jokić i da je iz Šekovića.

I njega i sve ostale od izručenja Srbiji štite zakonski propisi po kojima se državljani BiH ne mogu izručivati drugim državama! Gdje se svi ti mafijaši trenutno nalaze, navodno nitko ne zna, piše San.

Bh. državljanstvo ima i Ljubiša Lindo za kojim je Srbija raspisala potjernicu zbog trgovine drogom, baš kao i Zoran Stefanović, jedan od optuženih za veliku pljačku pošte u Splitu.

I Andrija Drašković, koji se tereti za veze s italijanskom mafijom i umiješanost u krijumčarenje i trgovinu cigareta, heroina i oružja, također ima bh. državljanstvo. On je svojevremeno uhićen u Njemačkoj, a trenutno se nalazi u Beogradu.

Prema nekim izvorima, sada 52-godišnji Dragan Jelinović Jelka, vlasnik beogradskog kluba „Ric“ sada preko svojih bosanskih veza pokušava dobiti bh. državljanstvo što bi ga spasilo od Koelnu ubio jednog mađarskog profesionalnog boksača. Kako piše njemački tisak, on je naočigled gostiju u Mađara ispalio šest metaka iz pištolja, navodno iz osvete što mu je preoteo jednu prostitutku.

15.6.2009.
Pincom.info