srijeda, lipnja 17, 2009

Sastanak kod kardinala: `Čović nema pravo u ime čitavog naroda dogovarati rješenja`

SARAJEVO - Predsjednik HDZ 1990 Dr. Božo Ljubić se sastao danas u Sarajevu s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, priopćeno je iz Ureda za informiranje ove stranke.

Na sastanku su diskutirana najvažnija društvena i politička pitanja u BiH. Dr.Ljubić je s uzoritim kardinalom podijelio informacije i viđenja glede aktualnih i predstojećih razgovora o ustavnoj reformi, posebno s obzirom na poziciju hrvatskog naroda u ovom procesu.

Složili su se da se mogu podržati i prihvatiti samo takva rješenja koja će jamčiti funkcionalnu državu i jednakopravnu poziciju sva tri konstitutivna naroda i jamstvo građanskih prava svakom čovjeku bez obzira gdje živi.

Dr. Ljubić i kardinal Puljić zaključili su također da se razgovori i dogovori oko ustavne reforme trebaju voditi institucionalno, transparentno i javno uključivši sve relevantne i zainteresirane čimbenike. Ni jedna stranka niti pojedinac nemaju pravo u ime čitavog naroda dogovarati ili potpisivati rješenja, zaključeno je u priopćenju, gdje se očito aludira na predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića, kao člana tzv. "prudske trojke"

17.6.2009.

Pincom.info