utorak, lipnja 16, 2009

Čolak: Treći entitet je nebuloza

SARAJEVO - Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke BiH u Parlamentu FBiH Ante Čolak smatra kako su priče o formiranju trećeg entiteta "unaprijed smišljena laž i jedina stvar koja bi bila gora od postojeća dva entiteta".

Čolak, koji je i član Predsjedništva HSS BiH-Nova hrvatska inicijativa, rekao je da bi uspostavljanje trećeg entiteta značilo da Hrvati ne postoje kao etnički faktor u BiH, što, kako je naveo, mogu zahvaliti svojim političarima.

- Priče o formiranju trećeg entiteta u BiH su čista nebuloza - rekao je Čolak.

On je naglasio da Hrvati, kao najmalobrojniji narod u BiH, bez države nisu ništa, te da njima ne treba entitet nego država, te da je ono što su županije uzurpirale od općina potrebno vratiti lokalnim vlastima.

Čolak je ocijenio da bi ogromnu administraciju u županijama trebalo svesti na "šalter salu", u kojoj bi radilo dvadesetak ljudi, jer bi svako znao svoj posao, a građani bi lakše dolazili do informacija i usluga koje su im potrebne.

Čolak je ponovio da Federaciju BiH i županije treba ukinuti, da ono što je državna nadležnost ide državi, a lokalno u nadležnost općinskih, odnosno gradskih vlasti.

On smatra da bi se ovakvom decentralizacijom i preuređenjem u FBiH godišnje oslobodilo do dvije milijarde KM.

16.6.2009.
Pincom.info