četvrtak, svibnja 07, 2009

Nastavlja se potraga za mudžahedinima

MOSTAR – Policijske i obavještajno-sigurnosne agencije u BiH i dalje nastavljaju istragu na lociranju i uhićenju osoba afroazijskog podrijetla koje nelegalno borave na teritoriju naše države i predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Glasnogovornik Federalnog MUP-a Robert Cvrtak potvrdio nam je da će akcija biti nastavljena.
U posljednja tri dana uhićene su tri osobe kojima je oduzeto bh. državljanstvo koje su stekli na osnovi borbe u proteklom ratu u BiH i ratnih zasluga. U utorak je u sarajevskoj općini Ilidža uhićen Alžirac Benhira Aisa zvani Abulrahim, predsjednik udruženja “Bosansko-alžirsko društvo”, a tijekom rata je bio pripadnik Armije BiH u Konjicu. Aisu je navodno Alžir tražio zbog sumnji da je povezan s terorizmom. U utorak su u Imigracijski centar privedeni Aiman Awad, bivši pripadnik postrojbe El-Mudžahid i Abdulah Baura kojem je suđeno za postavljanje autobombe u Mostaru. Jučer nitko od čelnih ljudi vodećih sigurnosnih agencija, policije ili ministarstava nije htio davati komentare vezane uz ova uhićenja.
“Sigurno je da ima još puno ovakvih osoba koje prijete sigurnosti građana”, kaže predsjedavajući Komisije za obranu i sigurnost Parlamenta BiH Branko Zrno. Državni ministar sigurnosti Tarik Sadović nije htio komentirati uhićenje osoba koje prijete državnoj sigurnosti. Iz Službe za poslove sa strancima kažu da je za više od 600 osoba državljanstvo oduzeto, te da se među njima nalazi oko 360 osoba afroazijskog podrijetla, među kojima su i oni koji prijete sigurnosti.

Piše: Vanja Bjelica / dnevni-list.ba