utorak, srpnja 29, 2008

Ubojice 39 Hrvata u Doljanima već 15 godina na slobodi !

JABLANICA - Na Stipića livadi iznad Doljana jučer je obilježena 15. obljetnica stradanja hrvatski civila i branitelja. Te 1993 pripadnici Armije R BiH svirepo su pogubili 39 Hrvata.

Sveta Misa služena je na spomen obilježju poginulima, a vijence i svijeće položili su članovi Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, OO HDZ BiH Jablanica, članovi Predsjedništva HDZ-a BiH, čelnici HSSP- a Đapić Jurišić i Vlade Zapadnohercegovačke županije, HDZ HNŽ-a, Uprave za prava branitelja HNŽ-a, Udruge poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, Hvidre ZHŽ-a, Udruge dragovoljaca Široki Brijeg, Ministarstva branitelja ZHŽ i OO HDZ BiH Rama.

Prije Svete Mise, okupljenima se, kako stoji na web site doljani.info, obratio general Stanko Baja Sopta, koji je kazao kako se ovakav monstruozan zločin nikada ne smije ponoviti, ali nikada ni zaboraviti.

Poslije polaganja vijenaca održana je Sveta Misa gdje su sudjelovali svećenici iz Doljana i okolnih župa

Mnogobrojne obitelji stradalnika koje su stajale pokraj njihovih spomenika molile su u tišini, prisjećajući se svojih heroja.

Ožalošćenim obiteljima, neshvatljiva je činjenica da ni nakon 15 godina nitko nije odgovarao za ovaj monstruozni zločin, nasuprot činjenici postojanja svjedočanstava preživjelih koja zasigurno mogu pomoći u otkrivanju zločinaca.

29.7.2008.
Pincom.info