ponedjeljak, srpnja 07, 2008

Srušena crkvena kapija, policija opet slijepa

DERVENTA - U naselju Omeragići na području župe svetog Juraja mučenika u Derventi u noći na 6. srpnja izvaljena su tri željezna stupa koja su bila zalivena u beton te je srušena ulazna kapija na crkveno zemljište, gdje je obnovljena i kapelica prije par godina.

Na istom crkvenom zemljištu nedavno je razvaljena ograda kojom je omeđen crkveni posjed. Do danas nije otkriveno tko je počinio ova kaznena djelo, iako je u oba slučaja župnik odmah obavijestio policiju.

"Više je nego očito da derventska policija ne želi otkriti i procesuirati one koji su ovo učinili ili nisu osposobljeni da mogu to učiniti. Vjerojatno ni za ovaj incident, kao ni za mnoštvo drugih, neće nitko biti procesuiran jer, iako ne znam kome, postoji netko kome nije u interesu da se tome stane u kraj. Nas Hrvate katolike ovaj incident, kao i mnoštvo drugih, neće obeshrabriti da se borimo za svoja prava i da tražimo od nadležnih institucija da se zaštiti imovina naših župljana. Bog, koji sigurno zna tko čini ova zlodjela, neka nam podari snage da na tom putu borbe za zaštitu prava svakog čovjeka ne posustanemo, a onima koji to čine neka On bude sudac, kad nadležne vlasti ne žele učiniti ništa", kazao je župnik vlč. Filip Maršić.

7.7.2008.
Pincom.info / Fena