ponedjeljak, srpnja 07, 2008

HDZ 1990. Dvoentitetski ustroj može dovesti do raspada BiH

MOSTAR - Ključni problem sadašnjeg ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine jest dvoentitetski ustroj koji je stvorio neprirodnu strukturu, koja diskriminira jedan narod, a koja ne može osigurati samoodrživu državu Bosnu i Hercegovinu, zbog čega je nužna prisutnost međunarodne zajednice. Ovakva dvoentitetska struktura BiH čini je nefunkcionalnom i može dovesti do raspada države, navodi se u reakciji HDZ 1990. na izjavu zastupnice u Europskom parlamentu Doris Pack da treba ukinuti županije, a da je uspostava trećeg entiteta nepotrebna.

HDZ 1990. ističe kako je dobro je da europski, i ne samo europski, političari uviđaju da je Bosna i Hercegovina nefunkcionalna država i da treba ustavni preustroj, ali nije dobro što još uvijek predlažu parcijalna rješenja.

Iz ove stranke ističu da samo temeljita ustavna reforma cijele Bosne i Hercegovine, koja će uvažiti i legitimna prava hrvatskog naroda, može dovesti do funkcionalne i stabilne države. Bez takve reforme HDZ 1990 nikada neće pristati na ukidanje županija, navodi se u priopćenju.

7.7.2008.
Pincom.info