četvrtak, srpnja 24, 2008

Kardinal Puljić: Hrvati u medijskoj blokadi

SARAJEVO - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić primio je danas u Sarajevu Marinka Čavaru, potpredsjednika Zastupničkog Doma Federacije Bosne i Hercegovine, Josipa Perića, predsjednika Kluba Hrvata u Domu Naroda, te Matu Franjičevića, predsjednika Kluba HDZ BiH u Zastupničkom Domu Federacije Bosne i Hercegovine, javlja KTA.

Glavna tema razgovora bila je Zakon o stanovima. Kardinal je upoznao Čavaru, Perića i Franjičevića o presudi Kantonalnog suda u Sarajevu kojim kardinal gubi dio rezidencije, a dodjeljuje se "ženi doušnika kojeg je bivši komunistički režim ubacio, uzurpiravši stan, u svrhu prisluškivanja Ordinarijata".

Kardinal Puljić je s Čavarom, Perićem i Franjičevićem razgovarao i o drugim problemima kad su u pitanju prava hrvatskog-katoličkog naroda u Bosni i Hercegovini, zatim o problemu medijske blokade kad se problematiziraju hrvatska prava u Bosni i Hercegovini.

Kardinal je upoznao dužnosnike i s drugim poteškoćama na području Bosne i Hercegovine s kojima se susreće Katolička Crkva, a kada je riječ o pojedinim dozvolama za gradnju. Tu je kardinal Puljić zatražio da se riješi pitanje jednakopravnosti svih građana u Bosni i Hercegovini, jer je "činjenica da se prema svim ovim problemima s kojima se susreće i sam kardinal, krše jednaka prava koja bi trebali imati Hrvati u Bosni i Hercegovini".

Na kraju razgovora dotakli su i temu nadolazećih općinskih izbora i to kako animirati ljude za izlazak na općinske izbore kako bi se i na taj način pokušali izboriti za svoja prava, javlja KTA.

24.7.2008.
Pincom.info / KTA