petak, lipnja 13, 2008

U Vitezu spriječena masovna tuča Hrvata i Bošnjaka

VITEZ – Policija je sinoć spriječila izbijanje sukoba između Hrvata i Bošnjaka u Vitezu koji je mogao biti i većih razmjera, a uhićene su i tri osobe.

Naime, kako je priopćeno iz MUP-a Srednjobosanske županije, sinoć je nakon utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Njemačke oko 21 sat, iz pravca Viteza, ulicom Hrvatskih Branitelja i Kralja Tvrtka veća grupa navijača reprezentacije Hrvatske krenula u pravcu Starog Viteza-mahale. ž

''Istovremeno u Starom Vitezu-mahali došlo je do okupljanja veće grupe osoba bošnjačke nacionalnosti. Moglo je doći do fizičkog obračuna koji je spriječen brzom intervencijom djelatnika Policijske postaje Vitez i Jedinice za potporu MUP-a SBŽ Travnik. U akciji su privedeni I. Š. i D. B. iz Viteza te A. G. iz Starog Viteza'', priopćeno je.

U priopćenju se ističe kako je PP Vitez upućena pomoć iz Travnika, Novog Travnika, te još jedna ophodnja policije za potporu te je spriječen bilo kakav kontakt između Hrvata i Bošnjaka.

''U navedenim događajima razbijeno je staklo na pekari, na veleprodaji, kugla od rasvjete, staklo na jednom vozilu, kao i staklo na dvjema kućama. Očevid je obavio istražitelj PP Vitez'', zaključuje se u priopćenju.

13.6.2008.
J. Gudelj / Pincom.info