utorak, lipnja 24, 2008

Bankrotirala Federacija!

SARAJEVO - U proračunu Federacije BIH još je svega 434 KM, piše Dnevni avaz pozivajući se na izvore u Federalnom ministarstvu financija.

Zamjenik premijera Federacije BIH i ministar financija Vjekoslav Bevanda više mjeseci je upozoravao da su izdvajanja, prvenstveno za niz socijalnih kategorija, neodrživa.

Bevanda je isticao kako do nedostatka novca u proračunu može doći "jer mnogi proračunski korisnici stvaraju obveze koje treba isfinancirati, a koje nisu predviđene proračunom" i predlagao restrukturiranje proračuna.

Avaz navodi da će, najverojatnije, Ministarstvo financija zatražiti da se usvoji odluka prema kojoj će se iz proračuna vršiti samo prioritetne isplate u skladu sa Zakonom o izvršenju proračuna.

Tako će se najprije isplaćivati rate stranih kredita, invalidnine, transferi za izbjeglice, a na kraju i plaće zaposlenih. Sve ostale isplate do daljeg bi bile blokirane. Bevanda je o novonastaloj situaciji izvjestio premijera Federacije BIH Nedžada Brankovića i njegovog zamjenika Gavrila Grahovca.

24.6.2008.