subota, lipnja 21, 2008

Istočni Mostar skandirao: J...mo vam mater ustašku VIDEO

MOSTAR - Reporteri Jutarnjega lista sinoć su pratili kako se utakmica Turska Hrvatska doživjela u istočnom dijelu Mostara. Izvještaj prenosimo u cijelosti:

Sa zapadne strane beskrajna tuga, s istočne erupcija oduševljenja - to je bilanca mostarskog dijela utakmice Hrvatska - Turska. Kad je Rakitić promašio penal iz kafića oko Rondoa na ulice su poletjele boce, jednako kao što su se zapalile baklje nakon Klasnićeva gola.

Ss druge strane nekadašnje crte razgraničenja, mostarskog Bulevara obratna slika - razvili su se deseci turskih zastava, klicalo se pobjednicima uzvicima "ovo je Turska" i "gazi, gazi, ustaše".

Na istočnoj strani grada, uvjetno rečeno bošnjačkoj, mnogo je bilo turskih zastava i dresova, u Kujundžiluku oko Starog mosta povremeno su potisnuli čak i dresove BiH, a jedan je mladac kružio gradom na vespi noseći stijeg s bijelim polumjesecom, ali kako bi se približio "granici" na Bulevaru, uredno bi skrenuo u pokrajnje uličice.

No kad je utakmica konačno počela intoniranjem himni, “Lijepu našu” nadjačale su bosanskohercegovačke navijačke pjesme, na jednome mjestu gazda je poslušao zvižduke gostiju i sasvim utišao ton.

- To majstore, čulo se sa stolova punih boca, dok je komentator prijenosa pozivao gledatelje i gledateljice u BiH da "dostojanstveno izražavaju svoje navijačke sklonosti".

Policajaca je na ulicama ipak bilo manje nego se najavljivalo - iz MUP-a se govorilo o oko tisuću pripadnika redovne i specijalne policije, a jedan nam je od njih priznao da ih je oko 600, od čega dio po postajama.

- Sjede kolege i lijepo gledaju utakmicu, sve mole boga da se ništa ne dogodi, a kao u pripravnosti su - kaže nam jedan policajac.

A kad je ono Olić zveknuo gredu, svi su na trgu Musala gdje se skupilo najviše crvenih dresova srdačno zapljeskali, ne Oliću, naravno. Na zapadu, pak, kao da se sve obojalo u "kockice" - od Rondoa, preko ulice uz novi trgovački centar do Avenije i "staroga Veležova" sve je bilo puno, naći stol bilo je ravno kupnji karte u Beču. Ponegdje je bilo i nešto tamnijih modnih tonova, s posljednjim samoglasnikom na prsima.

I onda, dok je još trajalo slavlje zbog prvog gola, šok.

Pogledajte VIDEO iz istočnog Mostara.

21.6.2008.
Pincom.info