petak, lipnja 13, 2008

Policija mirno promatrala napad na hrvatske navijače u Bugojnu

BUGOJNO – Skupina Bošnjaka napala je sinoć u Bugojnu hrvatske navijače koji su slavili pobjedu nogometne reprezentacije Hrvatske nad Njemačkom.

Naime, kako Pincom.info doznaje od očevidaca, incident se dogodio dok su hrvatski navijači slavili pobjedu nad Njemačkom vozeći se kroz grad sa istaknutim hrvatskim zastavama.

''Kad smo došli do dijela grada u koji izlaze uglavnom Bošnjaci najednom smo bili napadnuti bocama iz kafića. Policija je nijemo promatrala ovaj događaj'', kazao je za Pincom.info dvadesettrogodišnji N.S. iz Bugojna.

On smatra kako su Bošnjaci vjerojatno bili iziritirani hrvatskim zastavama i pjevanjem hrvatskih pjesama te su stoga odlučili napasti kolonu hrvatskih navijača.

''Boce su letjele na sve strane. Srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. No, jedan je skupocijeni BMW X5 poprilično oštećen. Mi nismo uzvraćali nasiljem jer smo zadržali prisebnost. Odmah smo otišli na policiju i prijavili ovaj slučaj. Obećali su nam da će istražiti što se dogodilo'', kaže naš sugovornik.

No, u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ), ovaj incident uopće nije registriran.

''Naš glasnogovornik Šerif Baručija je otišao klanjati đumu, pa provjerite u PU Bugojno, ili nazovite kasnije. Vjerojatno nam nisu javili inače bismo imali taj događaj registririan'', kazali su nam danas oko podneva u Uredu za odnose s javnosti MUP-a SBŽ.

U PU Bugojno su nam, pak, kazali kako ''nisu ovlašteni davati ikakve informacije novinarima'', no potvrdili kako se ''dogodio manji incident u središtu grada''.

13.6.2008.
J. Gudelj / Pincom.info