utorak, lipnja 10, 2008

Borjana Krišto: Još se ne zna sudbina Bugojanskih Hrvata

BUGOJNO - Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto sastala se danas u Sarajevu sa predstavnicima Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO općine Bugojno i predstavnicima Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata općine Bugojno.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje predsjednice FBiH, sastanku su nazočili ministar pravde u Vijeću ministara BiH Bariša Čolak i ministar pravde u Vladi FBiH Feliks Vidović.

Razmijenjene su informacije o tijeku provođenja istrage u slučaju procesuiranja ratnih zločina na području općine Bugojno.

U priopćenju se navodi kako istina o dvadeset ratnih zatočenika - pripadnika HVO odvedenih iz logora "Stadion" u Bugojnu i nestanku 16 hrvatskih civila ni nakon petnaest godina nije otkrivena. Sve poduzete aktivnosti od relevantnih institucija dosad nisu dale rezultate.

Predsjednica Krišto je istakla kako će se u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i dalje zauzimati za odgovorno pristupanje procesu spoznaje o sudbini zatočenih i nestalih pripadnika HVO-a i odvedenih i nestalih civila općine Bugojno i institucionalnom procesuiranju odgovornih.

10.6.2008.
Pincom.info