petak, lipnja 20, 2008

HDZ 1990: Hrvatski ministri ultimativno će zahtijevati uplatu novca medijima

MOSTAR - Vodstvo HDZ-a 1990, uz konsultaciju s predsjednikom Vlade Hercegovačko- neretvanske županije Srećkom Borasom, zatražilo je da se žurno sazove sjednica Vlade na kojoj će se konačno riješiti pitanje sufinanciranje medijskih kuća.

HDZ 1990 odlučan je eliminirati sve evidentne opstrukcija u rješavanju ovoga pitanja, pa je zatražio od premijera da Vlada donese odluku po kojoj će se odmah uplatiti sredstva medijima po kriterijima iz 2007. godini, stoji u priopćenju iz HDZ-a 1990.

Ako Vlada ne donese ovu odluku, onda HDZ 1990 traži od premijera i ministara iz reda HDZ-a 1990 da ne sudjeluju u donošenju bilo kakvih drugih odluka dok se ovo pitanje ne riješi.

Također vodstvo HDZ-a 1990 obaviješteno je da je predsjednik Kluba zastupnika te stranke Josip Jurčić skupio dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Hercegovačko neretvanske županije na kojoj se planira donijeti odluka o preuzimanja osnivačkih prava na Hercegovačkoj televiziji.

Kao što je poznato, predsjednik Vlade HNŽ-a Srećko Boras i hrvatski ministri uporno su pokušavali na sjednicama Vlade donijeti odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Hercegovačkom televizijom, ali zbog odbijanja bošnjačkih ministra Vlada tu odluku još nije donijela.

Zbog važnosti medija općenito, a posebno zbog teške financijske situacija u medijima na hrvatskom jeziku u HNŽ-u, Klub zastupnika HDZ-a 1990 inicirao je prije nekoliko dana sazivanje izvanredne sjednice Skupštine na kojoj bi bilo riješeno ovo pitanje, navodi se u priopćenju.

20.6.2008.
Pincom.info