utorak, svibnja 06, 2008

Jandroković: Za Hrvatsku neprihvatljiva nekonstitutivnost Hrvata u BiH

ZAGREB - Za Hrvatsku su prihvatljiva ustavna rješenja u BiH koja su rezultat dogovora sva tri konstitutivna naroda i koja podrazumijevaju očuvanje konstitutivnosti hrvatskog naroda, izjavio je u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine " Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske.

"Za nas je prihvatljivo samo ono ustavno rješenje u BiH koje će osigurati ravnopravni položaj Hrvata sa druga dva konstitutivna naroda", kazao je Jandroković.

Govoreći o pomoći Vlade Republike Hrvatske Hrvatima u BiH Jandroković je kazao kako je Hrvatska lani, već zbog same činjenice da je gotovo 10.000 osoba primilo donaciju Vlade Hrvatske, bila najznačajniji institucionalni donator povratka i obnove u BiH uopće.

-Tada smo iz državnog proračuna za Hrvate u BiH izdvojili 27,3 milijuna kuna, od čega je financirano 686 projekata - iz područja kulture 470, obrazovanja i znanosti 187 te zdravstva 29. Ove godine namjeravamo izdvojiti još više, ukupno 28,5 milijuna kuna. Iako smo sada u fazi kad još ne možemo točno reći koji će se projekti financirati, jer tek treba raspisati natječaj, sigurno je da će okvir ostati isti, a da će projekata biti više.

6.5.2008.
Pincom.info