četvrtak, travnja 15, 2010

EKSKLUZIVNO: Integralna isprika predsjednika Josipovića Muslimanima u BIH

EKSKLUZIVNO: Integralna isprika predsjednika Josipovića Muslimanima u BIH

Iako su mediji iz susjedne Bosne (FTV,BhTV) objavili tek fragmente povijesne Josipovićeve isprike Muslimanima u BiH za 10 godina hrvatskog zuluma Poskok je u posijedu današnje integralne isprike snimane direktno na turneji predsjednika Josipovića po muslimanskim stratištima. Isprika koja će dati novi polet suživotu agresivnih ustašoidnih Hrvata i nevinog naroda koji je posatao paradigma žrtve - Muslimana.

piše: Filip Juranić l poskok.info

Napomena: Tadašnje Muslimane u BIH Josipović naziva današnjim slavenskim eufemizmom "Bošnjaci"

Predsjednik nepostojeće Republike Hrvatske Ivo Josipović iskoristio je službeni i neslužbeni posjet protektoratu Međunarodne zajednice ilitiga narodski rečeno "tamnom vilajetu" da bi uputio ispriku u ime gmizajuće mazohističke Republike Hrvatske. Gesti isprike i izvinjenja predhodilo je javno samobičevanje pred džamijom saudijskog kralja Fahda u Sarajevu. Pred okupljenim zamotanim mnoštvom koje ga je bodrilo u tom činu, predsjednik Republike Hrvatske je skinuo majicu, zasukao rukave i opalio se kandžijom ili narodski rečeno korbačem deset puta po svom rahitičnom tjelešcu kako je sam rekao da bi i simbolički izrazio duboku gestu kajanja.

Nakon samobičevanja ogrnut ratnom zastavom Armije BIH na kojoj su se pojavljivale crvene mrljice, otišao je u posjet udruženju zatočenika hrvatskih hotela i tamo održao nadahnuti govor kojega prenosimo u kraćim crtama:

"Vi zatočenici hrvatskih hotela, mučenici treće, četvrte pa i pete kategorije, upućujem Vam ovdje ispriku u ime svoje države što ste proživjeli najgoru torturu u vremenu dok je ljudski život visio o koncu. Htjeli ste samo spasiti svoj život i niste mogli ni slutiti kakva će vas nesreća zadesiti. Ne želim Vas podsjećati na te traumatične događaje, ali želim Vam reći riječi isprike. Oprostite. Posebnu zahvalu Vam dugujemo zbog devastacije hotela, jer da niste opuhali sve do keramičkih pločica zar bi mi ikad obnovili te hotele i tako podigli svoj turizam. Hvala vam od srca neimari. Hrvatska vam to neće zaboraviti nikad. I želim vam poručiti. Ne dajte da vas razdvoje i posvađaju. Ima koliko čujem toliko udruga, udruga zatočenih Solarisa, udruga zatočenika makarskih hotela, udruga hotela Lav-Split. Vi se trebate ujediniti u jednu udrugu i onda zajedno tužiti Republiku Hrvatsku. Moje pravničke usluge stoje vam na raspolaganju u to možete biti sigurni. Bujrum braćo i sestre. Moje srce drhti i jeca kad Vas vidim. Vaša muka kroz koju ste prolazili dok su vam sinovi, očevi i braća tamanili mrskog agresora Republiku Hrvatsku neće biti zaboravljena."

Predsjednik se tada uputio u tvornicu Bratstvo Novi Travnik i tamo pred okupljenim pregaocima izjavio:

"Duboko se kajem i upućujem ispriku zato jer je Republika Hrvatska neoprezno i podlo slala oružje Bošnjacima u BiH. To osim što je gušilo domaću proizvodnju i poticalo šverc, izbilo iz ruku najjači adut i najveće oružje oružje kojim se čovjek može boriti protiv agresije - slike druga Tita. Slike druga Tite su bile oružje od kojih je drhtao agresor. Takvo učinkovito oružje je Vama izbijeno iz ruku već prvih dana rata što je neoprostiv propust. Oprostite drugovi i naprijed u nove radne pobjede."

Predsjednik je osokoljen podrškom nastavio put prema ratnom udruženju islamskih boraca "šeik All-Avv-Awazahiri" gdje održao nadahnuti govor :

"Draga braćo i sestre. Poznato je da ste prevalili veliki put da bi ste se borili na Alahovom putu. Ja Vam ovim putem izražavam divljenje što ste napustili svoj topli dom. Ovdje Vam svima iz svih nesvrstanih zemalja izražavam divljenje i zahvalnost. Ostanite na tom putu ako je moguće zauvjek. Ispričavam se u ime Republike Hrvatske što ste bili ometani u tom plemenitom poslu. To se više, budite sigurni, neće ponoviti. Bismillah. Zgazite ćaure i šejtane. Toranj u Dubaiju je velik. Alahimanet braćo."

Nadahnuti govor je prekinut glasnim tekbiranjem i predsjednik je iznešen na rukama.

Nakon što je spušten na zemlju predsjednik se uputio prema Bihaću i tamo pred okupljenim mnoštvom izjavio:

"Duboko se ispričavam što je Republika Hrvatska onemogućila bratski kontakt između srpskog i muslimanskog naroda. Iz sebičnih razloga dakako. Razdvajanje naroda je najveća podlost koja se može smisliti. Bratski srpski narod je samo poželio baciti se vama u zagrljaj. Republika Hrvatska to nije dopustila. To je sramota i ja se zbog toga ispričavam."

Nakon muka iz mnoštva koji je bio neočekivan i dubokog baritona koji se javio iz mase da bi Bihać doživio sudbinu Srebrenice i pravi pokolj da nije bilo intervencije Republike Hrvatske, predsjednik je imao spreman odgovor:

"To je zabluda. A sve i da jest tako, nema te žrtve koju nismo spremni podnijeti u duhu bratstva i jedinstva naših naroda. Mi smo more krvi prolili da bismo iskovali to bratstvo i nećemo dopustiti da ga itko remeti pa i pod najveću cijenu. U pamet se braćo krajišnici i praštajte."

Predsjednik se zatim uputio na obronke Motajice odakle je granatirana republika Hrvatska i održao nadahnut govor:

Odavde su upućivani pozdravi za moju domovinu. Ti gromki pozdravi naših drugova još nam zvone u ušima. Noćima nismo spavali i osluškivali smo pozdrave koji su nam dolazili u intervalima. I dok stojim ovdje ja sam dirnut. Duboko se ispričavam što moja zemlja nije smogla snage da Vam na pozdrave dolično uzvrati. Praštajte drugovi."

Predsjednik je obišao i mnoge garnizone iz kojih su 91-ve kretale oduševljene kolone prema svojoj braći u Hrvatskoj. U Prijedoru gdje su zajedno rame uz rame stajali muslimani i Srbi, poznati banjalučki tenkovski školski centar koji je obuku izvodio na području zapadne Slavonije, kasarnu u Trebinju odakle su upućivani srdačni pozdravi prema Dubrovniku i tako redom.

Praćen Harisom Silajdžićom i Sejdom Komšićem predsjednik se nakon iscrpljujućeg, ali katarzičnog dana uputio prema konaku praćen ženskim zborom "Arabeske" i ciganskim orkestrom kojim je ravnao maestro Muharem Serbezovski. Sutra se očekuje nastavak isprika i pokajničko udaranje u prsa ispred ćevabdžinice "Željo" koja je kako javlja HTV i Tihomir Ladišić za sto metara promašena sa položaja HVO-a u Kiseljaku.