srijeda, siječnja 21, 2009

Uhićenje Vukovića politički motivirano

SARAJEVO - Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić nije isključio mogućnost kako je uhićenje Vjekoslava Vukovića, pomoćnika ministra sigurnosti BiH, politički motivirano, rekavši kako njegovo "dosadašnje iskustvo kaže kako je sve moguće".

- Nisam sklon špekulacijama. Vjerujem kako ćemo brzo doći do tog odgovora, istaknuo je Krešić, odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da je ovo uhićenje politički motivirano.

Krešić je rekao kako zaposleni u Ministarstvu sigurnosti BiH prilikom prijema u radni odnos ne prolaze posebne sigurnosne provjere, bez obzira na specifičnost posla kojim se bave.

On je istakao kako su prilikom prijema na određenu poziciju zaposleni dužni predočiti uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje o tome kako protiv njih nije vođen krivični postupak, koje im izdaje nadležni sud.

Krešić je naglasio kako će nakon uhićenja Vjekoslava Vukovića, BiH morati ozbiljnije nego do sada pozabaviti se funkcioniranjem odjela sigurnosti.

Na pitanje koliko je ovo uhićenje narušilo ugled BiH u pogledu njene odlučnosti za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, Krešić je rekao kako će krivični postupak koji je pokrenut pred sudom u Rijeci dati odgovore na mnoga pitanja.

- Nisam imao uvid u sadržaj krivične prijave da bih mogao prejudicirati ishod, izjavio je Krešić "Nezavisnim novina".

On je naglasio kako će se BiH morati pozabaviti i pitanjem kao što je regionalna suradnja i njeno uvažavanje kao regionalnog partnera.

21.1.2009.
Pincom.info