ponedjeljak, siječnja 19, 2009

Sadović dogovorio uhićenje Vukovića?

SARAJEVO - Danas će Županijski sud u Rijeci donijeti odluku hoće li Vjekoslav Vuković, pomoćnik ministra sigurnosti BiH biti pušten na slobodu ili će biti zadržan u pritvoru, a jučer su iz nekih zagrebačkih krugova procurili novi detalji o njegovom uhićenju.


Kao što je poznato, Vuković, koji je i šef Odjela Ministarstva sigurnosti BiH za borbu protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije i predsjednik Komisije za reviziju bh. državljanstava, uhićen je u petak ujutro u Rijeci pod sumnjom da je bio sudionik u organizaciji likvidacije dvojice Riječana. Policija je spriječila dvostruki atentat. Vuković je osumnjičen za pomaganje teroristima i trgovinu oružjem.


On je prekjučer dva sata saslušavan u Rijeci i odbacio je bilo kakvu povezanost s onim što mu se stavlja na teret.


U nekim zagrebačkim krugovima, za koje se zna da imaju jake veze u MUP-u Hrvatske, moglo se čuti kako je uhićenje Vukovića izuzetno ozbiljan slučaj s "dubokom političkom pozadinom".


Navodno, Tarik Sadović, ministar sigurnosti BiH, koji je izjavio kako je iznenađen akcijom hrvatske policije, znao je još prije mjesec dana da će Vuković biti uhićen onog trenutka kada uđe u Hrvatsku!

Prema tim izvorima, na koje se poziva sarajevski list San, čak je Sadović s Tomislavom Karamarkom, hrvatskim ministrom policije, sudjelovao u planiranju Vukovićevog uhićenja 16. siječnja.

Ove informacije odjeknule su službenim Zagrebom, ali ih nitko javno ne komentira. Navodno, Vuković nije bio po volji Sadoviću jer je Komisija za reviziju bh. državljanstava, čiji je on čelnik, oduzela od oko 700 stranih osoba državljanstva naše zemlje koja su dobila nezakonito. Uglavnom se radi o mudžehedinima koji su imali bilo kakve veze s terorističkim organizacijama.


Vuković je otkrio i povezanost terorističkih organizacija s bh. i hrvatskim vlastima - kažu ti izvori i objašnjavaju kako je Karamarkov punac Osman Muftić, bivši hrvatski veleposlanik u Teheranu koji je služio kao časnik za vezu između iranskih obavještajnih službi i političke elite u Zagrebu i Sarajevu!

Oni dodaju kako je time Vuković postao izuzetno opasan, prije svega, po pojedince iz hrvatske vlasti. Također naglašavaju kako ono što je Vuković radio nije bilo po volji ni bh. ministru Sadoviću ni Bakiru Izetbegoviću, potpredsjedniku SDA i zastupniku Parlamenta BiH "koji su nekoliko puta pokušali spriječiti curenje podataka".


U Zagrebu se smatra kako je Sadović čovjek od posebnog povjerenja Izetbegovića.

19.1.2009.
Pincom.info